Najnovije

TURCI UTVRĐUJU POLOŽAJE: Evo šta očekuju da će se dogoditi u Idlibu!

Turska vojska ne želi da prepusti ništa slučaju uoči predstojeće ofanzive sirijske arapske armije na severozapadu Sirije, pošto je izvešteno da su postavili nekoliko položaja u blizini strateškog grada u pokrajini Idlib.

Turska vojska (Foto: Jutjub)

Prema izveštajima, turska vojska je ove nedelje izgradila najmanje tri položaja u blizini strateškog grada DŽisr Al-Šughur, jer predviđaju da će predstojeća ofanziva SAA biti usmerena na ovaj deo pokrajine Idlib i magistralni put M-4 (Alepo - Autoput Latakja).

Pored toga, turska vojska je, kako se izveštava, rasporedila svoje sisteme protivvazdušne odbrane kratkog dometa u Idlib, uprkos činjenici da je situacija veoma zategnuta..

Sirijska arapska vojska takođe ignoriše neprekidno primirje šaljući nekoliko konvoja pojačanja u Idlib; konkretno, front DŽabal Al-Zavija.

Očekuje se da će front DŽabal Al-Zavija biti polazna tačka za sledeći veliki pritisak sirijske arapske armije prema DŽisr Al-Šughur, koji je jedan od najvažnijih gradova duž autoputa M-4.

Ruska i turska vojska izvršile su drugu ograničenu zajedničku patrolu u sirijskoj provinciji Idlib. Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA