Najnovije

Kineski vodič za borbu protiv COVID-19 biće objavljen u Rusiji

"Kina je pobedila koronavirus i prva je u svetu zaustavila njegovo širenje", rekao je Kiseljov.

Radnik podzemne železnice čisti rukohvate u okviru postupka dezinfekcije u Moskvi, Rusija, 16. marta 2020. godine. Foto: Evgeny Sinitsyn/Xinhua

Ruski vladin medijski konglomerat “Rusija Segodna” u sredu će objaviti rusku verziju kineskog vodiča za borbu protiv koronavirusa, izjavio je u utorak njegov izvršni direktor Dmitrij Kiseljov.

"Trebalo bi biti u stanju da se prepoznaju činjenice: Kina je pobedila koronavirus i prva u svetu zaustavila njegovo širenje", rekao je Kiseljev za RIA Novosti, deo “Rusije Segodna”.

Vodič pod nazivom "Priručnik o prevenciji i lečenju COVID-19" već je preveden, ukucan i stavljen u štampanje, rekao je, dodajući da će se njegovih 10.000 primeraka besplatno distribuirati.

Istraživači i rektor moskovskog Medicinskog univerziteta Sečenov dejstvovali su kao naučni savetnici za prevod knjige sa 90 stranica, čiji je autor Prva pridružena bolnica Univerziteta DŽejiang na istoku Kine.

Vodič se objavljuje uz podršku Ruskog fonda za direktna ulaganja (RDIF).

"Iskustvo vodeće kineske klinike koja se našla na čelu borbe protiv novog virusa i razradila sopstvene pristupe zaista je neprocenjiva," izjavio je izvršni direktor RDIF-a Kiril Dmitriev.

Priručnik je podeljen u tri dela: prevencija i kontrola, dijagnoza i iskustvo lečenja i iskustvo nege.

Napisana prema smernicama kineske Nacionalne komisije za zdravlje, knjiga sažima dva meseca praktičnog iskustva u prevenciji i lečenju u bolnici.

Kina - od osuda zbog širenja virusa do najveće svetske humanitarne sile, više OVDE.

Izvor: Sinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA