Najnovije

OPERACIJA LOMBARDIJA: Ruska i italijanska vojska spremaju zajednički udar na virus

Ruska i italijanska armija su započele operaciju spašavanja Bergama (pokrajina Lombardija) od rasprostranjene epidemije koja je izazvana virusom COVID-19. U ovoj akciji će učestvovati ruski eksperti sa preko potrebnim tehničkim kapacitetima koji su specijalizovani za borbu protiv mikroorganizama. U skladu sa tim organizovan je marš ruskog kontingenta sa specijalnom tehnikom u dužini od oko 600 km, koji je realizovan u tesnoj koordinaciji sa italijanskom vojskom.

Ruska i italijanska armija su započele operaciju spašavanja Bergama (Foto: mil.ru)

U tom cilju je organizovan marš ruskog kontingenta sa specijalnom tehnikom u dužini od oko 600km koji je urađen u tesnoj koordinaciji sa italijanskom vojskom.

Podsećamo da je ruska armija obrazovala specijalnu vazduhoplovnu grupu koja je brojala devet vojno-transportnih aviona Il-76. Ovi avioni su koristeći infrastrukturu aerodroma Čkalovski poleteli ka Italiji koja je najteže pogođena pandemijom korona virusa, i koja predstavlja epicentar zaraze u Evropi. Vazduhoplovna grupa od devet aviona Il-76 vojno-transportne avijacije Vazdušno kosmičkih snaga Rusije upućena je u Italiju u skladu sa ukazom ministra odbrane RF generala armije Sergeja Šojgua.

U ruskom odredu za borbu protiv epidemije COVID-19 nalazi se oko 100 stručnjaka koji su vodeći eksperti Ministarstva odbrane u oblasti virusologije i epidemilologije sa međunarodni iskustvom u borbi protiv epidemija. Ruski avioni dostavili su i modernu opremu za dijagnostikovanje i dezinfekciju, kao što su višenamenski mobilni sistem „Sič“ i i savremeni kompleks aerosolne dezinfekcije „Orlan“.

Prema poslednjim podacima (do 17č) na celoj teritoriji Italije je zaraženo ukupno 63,297 ljudi, od čega se njih 3,204 nalazi i kritičnom stanju. Od početka epidemije bitku sa virusom koji uslovljava tešku opstrukciju pluća, izgubilo je čak 6,077 pacijenata.  Ogromna većina ovih pacijenata dolazi iz žarišta koji se nalaze na severu Italije.

Poznati analitičar upozorio gde će uskoro sve propasti, a onda će Kinezi izvršiti invaziju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA