Najnovije

FRANCUZI IZLAZE IZ AMERIČKE KOALICIJE: Odluka povezana sa nedavnim napadima na njihove vojne baze?!

Iračka vojska saopštila je 25. marta da su se francuske trupe koje deluju u okviru koalicije pod vođstvom SAD protiv ID-a povukle iz zemlje.

Američka vojska (Foto: army.mil)

Glavni general Abdul Karim Kalaf, portparol glavnog komandanta iračkih oružanih snaga, rekao je da su se francuske trupe povukle kao rezultat sporazuma sa iračkom vladom. Portparol nije dao nikakve dodatne informacije o tom pitanju.

"Francuske trupe napustile su iračku teritoriju, koalicija je takođe evakuisala vazdušnu bazu", izjavila je iračka novinska agencija (INA), citirajući generala majora Kalafa.

Prošle nedelje, koalicija predvođena SAD-om najavila je obustavu svih aktivnih treninga sa iračkim snagama bezbednosti kako bi se sprečio širenje korona virusa. Koalicija je rekla da će se sve snage usmerene na obuku vratiti u svoje zemlje u roku od nekoliko nedelja.

Koalicija je takođe najavila da će „repozicionirati“ neke svoje jedinice u zemlji, u bazama koje kontroliše iračka vojska. Ova odluka mogla bi biti povezana sa nedavnim raketnim napadima na koalicione baze u Iraku.

Francuske trupe u Iraku bile su uključene u borbu protiv ID-a i u obuku lokalnih snaga. NJihovo povlačenje verovatno neće imati značajan uticaj na prisustvo koalicije u zemlji.

Šta Turci očekuju da će se dogoditi u Idlibu, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA