Najnovije

NIŠTA NE MOŽE DA ZAUSTAVI TRKU NAORUŽANJA: Rusi ubrzavaju testove nove hipersonične rakete!

Rusija će ubrzati probno lansiranje hipersonične rakete Cirkon s mornaričkih brodova. Lansiranja s podmornica počeće 2020. godine i nastaviti paralelno sa lansiranjima iz fregate Admiral Gorškov, saopštila su dva izvora u odbrambeno-industrijskom kompleksu.

Ruski brod opremljen hipersoničnom raketom Cirkon (Foto: RIA)

 

"Raspored testiranja lansiranja hipersonične rakete sa mornaričkih brodova biće pooštren.Podmornice Jasen počeće ove godine sa vežbama ispaljivanja, zajedno sa serijom lansiranja Admirala Gorškova”, rekao je izvor.

Drugi izvor je potvrdio ovu tvrdnju da će prva testiranja rakete biti izvršena iz podmornice Severodvinsk. Prvo će podmornica lansirati Cirkon u površinskom položaju. Nijedan izvor nije spomenuo datume.

Kompanija NPO Mašinostrojenija (povezana sa korporacijom taktičkih projektila), koja je navodno dizajnirala raketu Cirkon, suzdržala se od komentara.

Cirkon se prvi put koristio sa broda početkom januara ove godine (prema drugim izvorima krajem decembra 2019). Admiral Gorškov lansirao je raketu iz Barentsovog mora na obalu na cilj udaljeno 500 kilometara.

Očekuje se da će fregata do kraja ove godine izvršiti još 3-4 lansiranja Cirkona. Komandant Severne flote, viceadmiral Aleksandar Mojsejev rekao je ruskom dnevniku "Krasnaja Zvezda" u intervju da će podmornice Severne flote uskoro izvršiti lansiranje hipersoničnih raketa.

Koji neoprostivi incident je uradio erdogan, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA