Najnovije

POPOVIĆ PONUDIO POMOĆ SRPSKOJ: Kao i uvek do sada, spremni smo da pomognemo kada je teško!

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je danas putem video konferencijske veze sa ministrom za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđanom Raičevićem i izrazio spremnost Srbije da pomogne RS u aktuelnoj krizi

Nenad Popović (Foto: Jutjub)

Popović je, kako se navodi u saopštenju iz njeogvog kabineta, ponudio pomoć IT zajednice Srbije Vladi Srpske u razvoju softverskih rešenja koja će omogućiti što efikasnije upravljanje krizom izazvanom pandemijom virusa COVID-19.

Popović je kolegi iz RS stavio na raspolaganje i druge alate koje je IT zajednica u Srbiji razvila sa idejom da pomogne maloj i srednjoj privredi da održi što viši nivo funkcionalnosti u vremenu krize.

- Srpska inovaciona i IT zajednica pokazala je veliku solidarnost prema našoj braći iz RS u ovom teškom trenutku za naš narod sa obe strane Drine. Kao i uvek do sada, spremni smo da pomognemo kada je teško i da zajedničkim naporima, uz što manje posledica, prebrodimo ovaj period krize - rekao je Popović.

On je naveo da se u ovom trenutku u Srbiji formulišu mere koje bi država mogla da preduzme kako bi zaštitila IT sektor od posledica krize. Takpđe, naveo je da je IT sektor najproduktivniji deo srpske privrede, sa najvećim razvojnim potencijalom i da je zato neophodno učiniti sve kako bi se ovaj sektor zaštitio od posledica krize.

Nove mere za tri dana! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA