Najnovije

AMERIKA OBUSTAVLJA SVE RATNE POHODE I OSVAJANJA: Da li je korona virus mira?!

Ako postoji nešto pozitivno u pandemiji koronavirusa (Kovid-19), ona sadrži suzdržanost SAD-a da napadnu druge zemlje i pokrenu nove ratove.

Američka vojska (Foto: army.mil)

Dana 25. marta, ministar odbrane Mark Esper rekao je Rojtersu da je Pentaon izdao naredbu za zaustavljanje pokreta američke vojske kojom je zaustavio putovanje i kretanje u inostranstvu za najviše 60 dana u nastojanju da ograniči širenje Kovid-19 kroz redove. Odluka će se odnositi na sve američke snage širom sveta.

"Svrha je da se osigura da se zaraza ne proširi, ne prenese na druge, da ga ne širimo oko vojske", rekao je Esper.

Prema intervjuu, naredba se odnosila na sve američke trupe, civilno osoblje i porodice. Međutim, bilo bi i nekih izuzetaka.

Na primer, izuzetak od naredbe bilo bi povlačenje u Avganistanu, koje će se nastaviti. Prema sporazumu sa talibanima potpisanom prošlog meseca, SAD moraju da smanje broj svojih trupa u Avganistanu na 8.600 sa 13.000 u roku od 135 dana. Ako se sporazum u potpunosti realizuje, potpuno povlačenje svih američkih i koalicionih snaga dogodilo bi se u roku od 14 meseci od potpisivanja sporazuma.

Odluka o zaustavnom pokretu rezultat je Pentagonovih teškoća da spreči širenje kovid-19 u okviru svojih snaga. Virus je već zarazio najmanje 227 članova američkih trupa.

Rusija privodi kraju testiranje elemenata najnovijeg sistema S-500! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA