Najnovije

REVIZIJA SREBRENICE: "Vlada Srbije da pokrene novi sud, Hag je svoju ulogu ispunio!"

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Miodrag Linta, smatra da Vlada Srbije treba da pokrene inicijativu da se osnuje novi međunarodni sud za ratne zločine, koji bi preispitao sve izrečene presude u slučaju, kako kaže, nepostojećeg genocida u Srebrenici, i drugih događaja na prostoru bivše Jugoslavije.

Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

"Cilj Haškog tribunala je bio da osudi Srbe da bi se potvrdila najbezočnija laž da su Srbi tobože krivi za ratove u Hrvatskoj i BiH i da se kazne njihovi politički i vojni lideri", naveo je Linta u izjavi za javnost.

Smatra da je Haški tribunal ukinut 2017. godine kada je "ispunio svoj politički cilj" i da, ne samo što nije doprinio utvrđivanju istine i pomirenju, već je dodatno produbio mržnju i nepoverenje između naroda koji žive na prostoru bivše Jugoslavije.

Žalosno je, kaže Linta, i da Evropska unija pominje samo ratni zločin nad Bošnjacima u Srebrenici, a "besramno ćuti" na brutalne zločine nad Srbima u Srebrenici, Bratuncu, Zvorniku i drugim opštinama u Podrinju, posebno 1992.i 1993. godine.

Ovo su zemlje koje će prve primiti vakcinu protiv korona virusa! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA