Najnovije

ZAHARČENKO: Ako Ukrajina krene u NATO, odmah počinjemo oslobađanje celog Donbasa

Donjecka Republika će odustati od Minska-2 - objavio je njen predsednik Aleksandar Zaharčenko  „ako Ukrajina započne pripreme i procedure za stupanje u NATO“.
Aleksandar Zaharčenko (Foto: pravda.ru)

Aleksandar Zaharčenko (Foto: pravda.ru)

Pritom je upozorio zvanični Kijev: „Izjave Petra Porošenka i njegovog pregovarača u Minsku, Leonida Kučme, usmerene su na rušenje minskih sporazuma. Ako Ukrajina započne pripreme za referendum o ulasku u NATO - DNR će odmah istupiti iz Minska-2 i pristupiti oslobađanju celog Donbasa od kijevske okupacije“. Zaharčenko je pritom izrazio uverenost da će Ukrajinu u tom slučaju napustiti i mnoge druge njene sadašnje oblasti. Prethodno je stalni predstavnik Rusije pri NATO, Aleksandar Gruško, ocenio da je poseta generalnog sekretara alijanse Jensa Stoltenberga Kijevu u suprotonosti sa političkim naporima da se ukrajinska kriza razreši i da „potvrđuje njenu destruktivnu ulogu“. Porošeko je, po završetku pregovora sa Stoltenbergom, izjavio da su Kijev i NATO „bliži nego ikada“, ali je priznao da njegova zemlja još nije spremna za ulazak u alijansu, a ni ona da je primi.
Pročitajte još:SPECIJALNO ZA MERKELOVU: Ovim će Moskva ravniti Berlin! (VIDEO)GRMEĆE PLANETA: Putin se 28. septembra obraća celom svetu
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA