Najnovije

ALEKSANDAR PAVIĆ: Pod pandemijom se uspostavlja novi svetski poredak (VIDEO)

Globalnu pandemiju pojedine vlade i centri moći žele da iskoriste u ostvarenju svojih ciljeva. U pozadini se vodi žestok sukob između globalista i snaga koje se zalažu za multipolarni svet, rekao je analitičar Aleksandar Pavić gostujući u uživo programu Helm Kasta koji se održava svake večeri od 21 sat.

Aleksandar Pavić (Foto: Helm Kast)

Pavić kaže da je teško odgovoriti da li je reč o veštačkom ili prirodom virusu, ali ako je reč o veštačkom da bi iza njega mogle da stoje SAD. On je podsetio da su Amerikanci prošle godine radili probu globalne pandemije u kojoj su učestvovali i delovi vojske SAD. On je ukazao i na neke druge podatke koji idu u prilog teorijama da je virus stvoren i pušten od strane SAD.

- Suviše ima tragova koji ukazuju na to da Amerikanci stoje iza pandemije. Nemam, problem da optužim SAD i oni su nas Srbe predhodnih 30 godina optuživali za mnoge stvari – rekao je Pavić.

- Svet se za mesec ipo dana okrenuo na glavačke. Definitivno već sad možemo da kažemo da se uspostavlja novi svetski poredak ali još ne možemo da kažemo kako će on izgledati jer ima više zainteresovanih strana – objasnio je Pavić.

Pavić je pozdravio približavanje Srbije Kini, ali je reka da ga brine što je od izbijanja krize deluje da su odnosi Srbije i Rusije zahladneli.

Miodrag Zarković (Foto: Helm Kast)

Drugi gost emisije Miodrag Zarković smatra da je do zahlađenja odnosa Rusije i Srbije došlo zbog ilegalne prodaje oružja Srbije antiruskim snagama na Bliskom istoku i u Ukrajini.

On je rekao da ga brine histerično ponašanje Aleksandra Vučić tokom pandemije i da je izbijanje krize pokazalo da je Vučić na margini svetskih dešavanja i da ga oni koji kontrolišu sutuaciju nisu obavestili šta će se dešavati jer da jesu Vučić ne bi raspisivao izbore.

Igor Marinković i Dušan Gujaničić (Foto: Helm Kast)

Dušan Gujaničić, sa Institua za političke studije, kaže da nije realno očekivati da EU prestane da postoji zbog pandemije korone, ali da je ona pokazala da EU ne funkcioniše onako kako je zamišljena ali da očekuje da će ona opstati bar u nadležnostima koja se tiču tržišta i ekonomomije, ali da nakon pandemije očekuje redefinisanje odnosa unutar nje.

U emisiji se govorilo i o stanju na Bliskom istoku, migrantskoj krizi pod panedemijom, situaciji u Rusiji itd.

Pogledajte čitavu emisiju:

Program Helm Kasta koji se snima u saradnji sa Pravdom, Vaseljenskom i nedeljnik Svedok možete pratiti svako veče od 21 sat na linku OVDE.

Šokantni intervju sa Srđanom Nogom čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA