Najnovije

SI ĐINPING: Kina će dati veću podršku preduzećima pogođenim COVID-19

Niz mera je uveden i biće poboljšan uporedo sa promenama situacije, rekao je Si, dodajući da će biti usvojene i ciljane mere koje će pomoći malim i srednjim preduzećima da ponovo pokrenu proizvodnju i dalje se razvijaju.

Kineski predsednik Si Đinping, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsedavajući Centralne vojne komisije, posećuje industrijski park koji proizvodi auto-delove i kalupe, u Ningbuu, 29. marta, u istočnoj kineskoj provinciji DŽeđiang, 2020. Foto: Xinhua/Yan Yan

Si Đinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da će Kina uvesti usmerenije mere kako bi pomogla malim i srednjim preduzećima (MSP) pogođenim izbijanjem COVID-19 u ponovnom pokretanju proizvodnje i daljeg razvoja.

Si je dao svoje primedbe tokom inspekcije u istočnoj kineskoj provinciji DŽeđiang koja je započela u nedelju.

Gostujući u servisnom centru industrijskog parka koji proizvodi visokokvalitetne auto-delove i kalupe u Ningbou u nedelju, Si je razgovarao sa upravnim osobljem parka, i predstavnicima menadžmenta malih i srednjih preduzeća i zaposlenima koji su se vraćali u DŽeđiang.

Tokom borbe protiv epidemije COVID-19 pogođene su različite industrije i preduzeća, rekao je Si.

Niz mera je uveden i biće poboljšan uporedo sa promenama situacije, rekao je Si, dodajući da će biti usvojene još ciljane mere koje će pomoći malim i srednjim preduzećima da ponovo pokrenu proizvodnju i dalje se razvijaju.

"Moramo se suočiti sa izazovima. Uz podršku Partije i Vlade, moramo se držati zajedno kroz teške trenutke da bismo prevazišli teškoće", naglasio je Si.

Pogledajte OVDE neverovatan simak iz bolnice u Italiji!

Izvor: Sinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA