Najnovije

"GRENEL JE U PRAVU, NIKAKAV DOGOVOR NIJE NA POMOLU!": Vučić otkriva detalje razgovora u Vašingtonu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegova poseta Vašingtonu značajna budući da je to mesto gde može da se čuje šta Amerika misli. On je rekao i da je Ričard Grenel bio u pravu kada je odgovorio novinaru Timu Džudi da nikakav veliki dogovor između Beograda i Prištine nije na pomolu.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

- Ja sam njima nedvosmisleno rekao mi imamo dijalog, a vi nas dovodite u situaciju da ogromnu energiju trošimo suprotstavljajući se vašem članstvu u UNESCO i druge međunarodne ogrnaizacije, hajde da se dogovorimo: mi da ne radimo na povlačenju priznanja, a vi da prestanete da radite na članstvima dok traje dijalolg. Ali oni to nikada nisu želeli, i ja sam to svima rekao i u Eropi i u Americi - kazao je Vučić i dodao da nikakav dogovor nije na pomolu.

O Milanoviću

- On je rekao ako smem da pitam da li je neki Hrvat glasao za Vučića, sme da pita naravno, ali ja ne prebrojavam krvna zrnca i ne znam kako je ko na biračkom mestu glasao. Ali pod tri siguran sam da je veliki broj Hrvata glasao jer je u najvećim hrvatskim mestima pobedio SNS - rekao je on komentarišući izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića.

- To pokazuje koliku oni kampanju mržnje u Hrvatskoj vode protiv mene i Srbije. Neće da pogledaju šta je to što smo mi uradili za Hrvate i da oni ništa nisu uradili za Srbiju - rekao je on.

O učešću na AIPAC konferenciji

- Naročito se jedan lobista, čije ime neću govoriti, borio da se ja tamo ne pojavim. Njegovo ime neću govoriti jer ćemo i sa njim morati da razgovaramo - rekao je Vučić komentarišući pojedine albanske lobiste, koji su ooravali njegovo učešće na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC).

- Tamo sam imao nenadano priliku da razgovara sam O'Brajanom, Kušnerom i Grenelom, bio je to dobar razgovor - rekao je Vučić gostujući u jutarnjem programu TV Pink-a i dodao da mu je time ukazana velika čast.

- Bilateralni sastanak je bio najavljen sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robertom O'Brajanom, ali budući da su oni drugovi, sastao sam se sa svima njima i to je od ogromnog značaja za Srbiju. Mi ubrzano rastemo ali oni i dalje imaju 500 puta veći bruto proizvod, toliko je njihova zemlja jača od nas - rekao je on.

Napredak i demokratizacija krađe! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA