Najnovije

GENERAL PAVKOVIĆ: Rat sa NATO paktom se mogao izbeći, ali po cenu predaje Kosmeta (VIDEO)

Svaki rat, po svaku cenu, treba izbeći, kaže general Nebojša Pavković i ističe da je cena izbegavanja rata bila predaja Kosova.

Pavković (Foto: Jutjub)

Tokom agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, general Pavković je obavljao dužnost komandanta Treće armije Vojske Jugoslavije.

''Onaj ko nije ratovao i nije učestvovao u ratu, onaj ko nije doživeo strahote rata – krv, ubijanje, razaranje, taj ne zna šta je rat. Rat je trebalo po svaku cenu izbeći. Samo je pitanje bilo po kojoj se ceni mogao izbeći rat. Vi znate šta se dešavalo u Rambujeu i Parizu, da je tamo bio ultimatum da naša država praktično preda Kosovo i dozvoli ulazak trupa na prostoru čitave Srbije i Jugoslavije. To niko nije mogao da prihvati i to je bio okidač'', rekao je, između ostalog, general Pavković, i kazao da je priprema za agresiju na našu zemlju počela je još u rano proleće 1998. godine.

''Čelnici iz NATO-a, evropskih zemalja i Amerike su konstatovali - ko god da je bio na Miloševićevom mestu, ne bi mogao da prihvati ono što je traženo u Rambujeu'', kazao je Pavković.

Rusija isporučuje S-400 Srbiji po cenu konfrontacije sa Zapadom. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: srpskoujedinjenje. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA