Najnovije

SRBIJA OPKOLJENA VIRUSOM IZ KINE! "Korona će sigurno stići u Srbiju, ali bez panike!"

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da će virus korona sigurno stići u Srbiju, ali da nema mesta panici, jer u 80 odsto slučajeva bolest ima vrlo blage simptome.

Borba protiv koronavirusa (Foto: Jutjub)

Naša zemlja praktično je opkoljena, jer samo četiri zemlje na Balkanu su bez potvrde o obolelima, a epidemiolozi smatraju da je gotovo sigurno da će virus "pokucati i na naša vrata".

Tiodorović kaže da čienjica da se virus pojavio u Banjaluci uvećava mogućnost da se to dogodi i kod nas, jer smo, kaže, otvorena država koja hoće da sarađuje s Evropom i svetom.

- Da ne pričamo koliko smo vezani sa Republikom Srpskom i okolnim zemljama u regionu i sasvim je očekivano da se virus pojavi i kod nas - kazao je Tiodorović.

On napominje da ogromno iskustvo iz Kine i Italije pokazuje da su u 80 odsto slučajeva simptomi bolesti blagi, ali upozorava da to može i da komplikuje situaciju, jer većina obolelih s blagim simptomima može da prenese virus i ne znajući da ga imaju.

Takvi ljudi se slobodno kreću, dodaje, i mogu tako da zaraze neke od hroničnih bolesnika, one sa smanjenim imunitetom, zbog čega upozorava:

- Zato i kažemo da se svakog trenutka može pojaviti, iz časa u čas se menja situacija.

Ako bude najezde migranata, zatvaramo granicu! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA