Najnovije

PENTAGON U PANICI: Zbog ova dva ruska oružja Amerika drhti od straha

Kineski mediji skrenuli su pažnju na činjenicu da je rukovodstvo Ruske Federacije itekako svesno veličine vojne snage svoje države.

Važno je napomenuti da je Rusija u količinskom odnosu raznog oružja inferiorna u odnosu na Sjedinjene Države, ali se Moskva ne vodi idejom da prestigne i nadmaši Pentagon po ovom pokazatelju, oslanjajući se na “netradicionalnu” strategiju.

Pravi proboj bilo je pojavljivanje hipersoničnog raketnog oružja, što je Rusiji dalo adut u konfrontaciji sa Sjedinjenim Državama.

Dakle, rakete „kinžal“ su aktivno instalirane na modernizovanim ruskim borbenim avionima MiG-31K. S njima će biti opremljeni i strateški bombarderi Tu-160M.

Glavna prednost takvog oružja je nemogućnost njihovog presretanja. Drugim rečima, nijedan od postojećih sistema protivraketne odbrane na svetu nije sposoban da štiti objekte od hipersoničnih raketa.

U tom pogledu, nije iznenađujuće da prekomorska zabrinutost zbog toga dolazi iz inostranstva. Mnogi vojni stručnjaci u Sjedinjenim Državama, na osnovu povlačenja Vašingtona iz niza ranije potpisanih sporazuma o kontroli oružja, postali su veoma nervozni.

Oni su svesni da Pentagon danas nema adekvatan odgovor Rusiji, uprkos naduvanom vojnom budžetu.

Naravno, takvo stanje ne može ni na koji način da odgovara Amerikancima, pa su već u 2021. spremni da izdvoje 3,2 milijarde dolara za istraživanje i razvoj hipersoničnog oružja, što je 459 miliona više nego u prethodnoj finansijskoj godini. Ipak, stručnjaci veruju da će Sjedinjenim Državama trebati mnogo vremena da sustignu Rusiju koja se iz dana u dan sve više razvija.

Ranije su kineski mediji skrenuli pažnju na ruske podmornice projekta Jasen-M. Te podmornice će, prema njihovom mišljenju, učiniti da Amerikanci „drhte od straha“. 

Kako je Putin nadmudrio Erdogana pogledajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA