Najnovije

ERDOGAN PREKLINJE NATO! Pošaljite nam pojačanje u Siriju, Turska je pred slomom!

Ankara je zatražila od NATO-a dodatnu pomoć kako bi se pomoglo da se osigura granica sa Sirijom, objavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Turska vojska (Foto: tsk.tr)

"Tražili smo dodatnu pomoć NATO-a, za odbranu granice sa Sirijom i u vezi sa migrantskim izazovom", rekao je Erdogan, obraćajući se novinarima u ponedeljak zajedno sa šefom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Naglašavajući da je Turska tražila „konkretnu podršku svih naših saveznika u ovoj borbi“, Erdogan je sugerisao da je Turska bila jedina sila NATO-a koja se borila protiv „pretnji“ iz Sirije, tokom devet godina i da su pretrpeli velike gubitke.

„Situacija u Siriji ugrožava Evropu. Nijedna zemlja u Evropi nema pravo da ravnodušno gleda na humanitarnu dramu u Siriji “, rekao je Erdogan.

Sa svoje strane, Stoltenberg je ukazao na "zajednički izazov" migracionih i izbegličkih tokova duž grčko-turske granice, i rekao da ovaj problem zahteva "zajednička rešenja".

„Stoga pozdravljam dijalog između Turske i Evropske unije i verujem da se može naći put napred. NATO će nastaviti da igra svoju ulogu. Trenutno smo raspoređeni kako bismo pomogli u rešavanju izbegličke i migrantske krize. Saveznici su takođe spremni da nastave da podržavaju Tursku, a mi istražujemo šta bismo još mogli učiniti “, kazao je Stoltenberg.

Koliko je sirijska protivvazdušna odbrana oborila turskih letelica, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA