Najnovije

LITIJE U CRNOJ GORI SVAKIM DANOM DOBIJAJU NA SNAZI: Luča dobra koju je upalio Gospod, sijaće sve dok se satane ne povuku i priznaju poraz!

Prva nedelja Vaskršnjeg posta je završena. Nedelja pravoslavlja, jer veliča pobjedu života nad smrću, veliča pobjedu dobra nad zlom.

Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici (Foto: Jutjub)

Piše: Velimir Eraković

Poznato je da u velikom postu, vjernici imaju ogromna iskušenja i borbu, jer Gospod ne priznaje samo odricanje od mrsne hrane, već snagu i jačinu duhovnog u čovjeku. Takođe se češće pojavljuje i zlo. U Crnoj Gori ono se nalazi kod Montenegrina i svakim danom je sve veće.

Skandalozno obraćanje premijera zemlje u kojoj se vodi epska borba za pobjedu dobra nad zlom, patrijarhu crpskom Irineju, je pokazatelj kako se ponaša neko koga je đavo uzeo u svoj tabor. Onakvo nepoštovanje njegove svetosti može doći samo od kriminalca, lupeža i čovjeka kome je Bog okrenuo leđa. Šta može biti prirodnije od toga nego da se patrijarh crpski brine za svoj narod? Kao pastir za svoje stado, bodreći ga da izdrži sada već učestale napade crnogorskih ustaša.

Em su počeli sa popisom crkvene imovine, što je protivpravno i protivustavno, nego sad pokušavaju da narod koji se mirno bori za svoja prava ponize i unize do kraja. Ali je prevelika sila Gospodnja da bi im to uspjelo. Zabranili su litiju na Cetinju, međutim mitropolit Amfilohije je ipak održao i to uz vjerni narod. Na tom nekada carskom i srpskom svetilištu, koje je sada simbol mržnje prema Srbima. Taj zli i đavolji nakot oličen u odlazećoj vlasti Montenegra, ne zna koliko je Svetom Petru Cetinjskom, NJegošu, Svetom Jovanu Krstitelju i Gospodu, koji kroz česticu Časnog krsta teško da gledaju sunovrat, nekad srpskog Jerusalima.

Nije zaludu bilo kada je kralj Aleksandar dolazio da obiđe NJegoševu kapelu, to što mu je Sveti Nikolaj Velimirović rekao “kleknite vaše visočanstvo, nalazite se na krovu Srpstva”. I jeste bio i opet će biti krov srpstva. Neće svetorodna loza Petrovića mirno gledati da im izdajnici i sluge satane prave ustaško Cetinje.

DŽaba im provokacije, džaba prijetnje, džaba pokazivanje sile nad nedužnom djecom, dobro mora pobijediti. Pa samo neznaven može da poveruje u priču da su navijači Partizana bacili suzavac na bazenu u Budvi. To je naravno jedan od pokušaja ustaškog režima da zaplaši ostatak Crne Gore. Namještaljka Milove policije i kerbera Veselina Veljovića. Zalud, ne uspjeva im.

DŽaba šizofrenom Stevu Vučiniću i pravniku, koji izigrava istoričara Novaku Adžiću da prijete srbima. Adžić čak nekoj šaci nesretnika u maloj sali objašnjava da je trobojka sa četiri ocila simbol okupacije Crne Gore. Ne, to nije simbol okupacije, već simbol slobode i jedinstva srpskoga.

I na nedelju pravoslavlja litija je bila u svakom gradu Crne Gore, sa istim, ako ne i većim brojem vjernika. Svakim danom dobro jača i dobija na snazi.

Dobija na masovnosti i snaži duše vjernika. Samim tim zlo slabi i koliko god pokušavali da se održe na vlasti neće uspjeti. Luča dobra koju je upalio Gospod, onaj koji je svojom smrću smrt pobijedio neće se ugasiti do konačne pobjede dobra nad zlom. Sijaće sve dok se satane ne povuku i priznaju poraz. 

Pročitajte OVDE krvavi plan Mila Đukanovića.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA