Najnovije

Portparol MSP: Kina osuđuje američku praksu stigmatizacije sa koronavirusom

"Pokušaj Pompea da ometa napore Kine u suzbijanju epidemije neće uspeti", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang na redovnoj konferenciji za novinare 9. marta 2020. (Foto sa veb stranice Ministarstva spoljnih poslova)

"Pokušaj Pompea da ometa napore Kine u suzbijanju epidemije neće uspeti", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang.

Kina osuđuje američku prezirnu praksu stigmatizacije zemlje i grada Vuhana koronavirusom, izjavio je u ponedeljak portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova.

Portparol Geng Šuang izneo je svoje primedbe na konferenciji za štampu kada je zatražio da prokomentariše američkog državnog sekretara Majka Pompea nazivajući virus "virusom Vuhan".

Geng je rekao da je uprkos činjenici da je Svetska zdravstvena organizacija (VHO) zvanično imenovala ovu vrstu koronavirusa, izvesni američki političar, nepoštujući nauku i odluku SZO, nije gubio vreme u stigmatizaciji Kine i grada Vuhan. "Osuđujemo ovu prezirnu praksu."

Odgovarajući na Pompeove primedbe omalovažavajući kinesko deljenje informacija o epidemiji koronavirusa, rekao je Geng kako od izbijanja KOVID-19, Kina blagovremeno pruža SZO i zemljama i regionima, uključujući Sjedinjene Države, otvorene, transparentne i odgovorne informacije o epidemiji.

"Delili smo sa njima genetsko sekvenciranje novog koronavirusa, aktivno reagovali na zabrinutosti svih strana i ojačali međunarodnu saradnju," rekao je Geng.

Međunarodna zajednica već je imala jasan konsenzus da je Kina kupila vreme i dala pozitivan doprinos u borbi protiv epidemije širom sveta, rekao je Geng.

"Pokušaj Pompea da ometa napore Kine u suzbijanju epidemije neće uspeti", rekao je Geng.

Tramp otkrio istinu o koronavirusu, više OVDE.

Izvor: Sinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA