Najnovije

MEDOJEVIĆ: Ministarstvo zdravlja i Nacionalno koordinaciono tijelo obmanjuju javnost! Italija je testirala 8 puta više...

Ministarstvo zdravlja i Nacionalno koordinaciono tijelo obmanjuje javnost o broju testova u Crnoj Gori i šalje lažnu informaciju da je Crna Gora u vrhu zemalja po broju testiranih.

Nebojša Medojević (Foto: Jutjub)

Piše: Nebojša Medojević

Crna Gora je do sada testirala samo 824 osobe ili 0,1% stanovnika.

Italija je do sada testirala 506968 ili 0,8% stanovnika i ako su kasno počeli sa mjerama, sada dnevno testiraju 30.000 lica. Znači da je Italija sa 60 miliona stanovnika testirala 8 puta više ljudi po glavi stanovnika nego Crna Gora. 

Južna Koreja je testirala 316.664 lica što je 0,6% populacije. Znači da su testirali 6 puta više od Crne Gore. Od njih inače treba da se koriste iskustva u sprečavanju širenja virusa i zaustavljanju epidemije.

NJemačka trenutno testira 500.000 građana nedeljno ili 0,6% populacije. Nedeljno! NJemačka testira nedeljno 6 puta više nego Crna Gora za čitavo vrijeme trajanja epidemije. Po glavi stanovnika.

"Razlog zašto NJemačka ima tako malo smrtnih slučajeva u odnosu na broj potvrđenih slučajeva može se objasniti činjenicom da imamo puno laboratorijskih dijagnoza", rekao je dr. Kristijan Drosten iz berlinske Univerzitetske bolnice Karite.

Ujedinjeni arapski emirati su testirali 125.000 lica ili 1,3 populacije što je za 13 puta više nego Crna Gora, po glavi stanovnika.

Slovenija je testirala 9860 (15.03) ili 0,4% populacije to jest 4 puta više nego Crna Gora.

Australija je do 1. aprila testirala 257 hiljada ili oko 1% od 25.5 miliona stanovnika. 10 puta više nego Crna Gora. Per kapita.

Ponavljaću stalno!

Efikasna borba protiv virusa Kovid 19 je nemoguća bez masovnog testiranja, rane identifikacije i izolacije zaraženih i njihovih kontakata!

Tako se prekida lanac širenja virusa!

Zašto Vlada i NKVD ne poštuju glavnu preporuku SZO i lekcije iz iskustva uspješnih zemalja?

Vlada Crna Gora novim mjerama napada građane, Ustav, demokratiju.

Jedina mjera i politika Vlade prema virusu je da se svi sakrijemo i da čekamo da prođe!

Sramota!

Pročitajte OVDE   ko je to raskrinkao Đukanovića.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA