Najnovije

Pametni autobusi kineske proizvodnje spremni za izvoz u Saudijsku Arabiju

Autobus na plin dug 12 metara ima jedinstvenu konstrukciju i inteligentni sistem umrežavanja automobila, kao i pametnu komandnu tablu i sistem za pomoć vozaču.

Fotografija snimljena 10. aprila 2020. godine prikazuje seriju prilagođenih pametnih autobusa koji su skinuti sa montažne linije i spremni za izvoz u Saudijsku Arabiju iz grada Čangde, centralna kineska provincija Hunan. Foto: Xinhua/Ye Kun

Filijala kineskog proizvođača voznih vozila “CRRC Corp. Ltd.” napravila je svoju prvu seriju prilagođenih autobusa koji se planiraju za silazak sa montažne linije i spremni su za izvoz u Saudijsku Arabiju.

12-metarski autobus na plin, proizveden od strane “CRRC Electric Vehicle Co., Ltd.”, odlikuje se jedinstvenom konstrukcijom i inteligentnim sistemom umrežavanja automobila, kao i pametnom kontrolnom tablom i sistemom za pomoć vozaču.

Autobusi za razgledanje grada posebno su razvijeni sa izvanrednim efektima otpornosti na zračenje i hlađenjem zasnovanim prema radnom okruženju u Saudijskoj Arabiji, rekao je Sjao Jong, zamenik generalnog direktora kompanije.

Sjao je rekao da se očekuje da će 20 takvih autobusa biti isporučeno u Saudijsku Arabiju 20. aprila.

Osim narudžbine iz Saudijske Arabije, kompanija je krajem februara primila i narudžbinu električnog autobusa s Novog Zelanda usred borbe protiv nove epidemije koronavirusa.

Osnovan 2007. godine, “CRRC Electric Vehicle Co., Ltd.”, u gradu DŽudžou u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, proizvodi električne, kao i autobuse na plin i autobuse posebne namene, kao što su školski autobusi i vozila hitne pomoći.

Pročitajte OVDE šta to radi Peking na Pacifiku.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA