Najnovije

PUTIN NEŠTO ZNA O KORONI ŠTO DRUGI NE ZNAJU? Opozicija reagovala! (VIDEO)

Rusija održava probe za svoju paradu na Dan pobede, zakazanu za 9. maj uprkos koronavirusu pošto se Kremlj opire otkazivanju patriotskog praznika od velikog političkog značaja.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Ruski predsednik Vladimir Putin trebalo bi da ugosti francuskog predsednika Emanuela Makrona i druge svetske lidere na vojnoj paradi povodom 75. godišnjice završetka drugog svetskog rata.

Ali sa 12 miliona Moskovljana zatvorenih u svojim stanovima i globalnom pandemijom u periodu samoizolacije, pripreme za paradu izazvale su zabrinutost u Rusiji.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome je kako se tvrdi 15.000 vojnika koji su postrojeni izvan Moskve, gde je rusko ministarstvo odbrane potvrdilo da održava probe za Dan pobede.

Opozicioni lider Aleksej Navaljni nazvao je "idiotizmom" odluku ministra odbrane Sergeja Šojgua da se nastavi sa probama, nazivajući gomilu vojnika potencijalnim "uzgajalištem za koronavirus".

S druge strane rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da preduzima mere predostrožnosti kako bi obezbedilo bezbednost vojnika, uključujući redovna merenja temperature.

Dodik otkriva detalje sastanka u Sarajevu! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA