Najnovije

NAGRADA ZATO ŠTO IGRA KAKO VUČIĆ SVIRA?! Sindikat Sloga: Doktor Predrag Kon nezakonito unapređen!

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je dr Predrag Andrije Kon, rezervni major vanredno unapređen u čin sanitetskog potpukovnika, a na osnovu naređenja vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, ministru odbrane, a sve na osnovu člana 62. Zakona o Vojsci Srbije. Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci srbije upozorava javnst i ministra odbrane da ne postoji zakonski osnov za vanredno unapređenje dr Kona, a ministra odbrane pita iz kojih je razloga izvršio protivzakonito naređenje?

Dr Predrag Kon (Foto: Jutjub)

Zakonom o Vojsci srbije u članu 62. propisano je da se oficiri u rezervi i podoficiri u rezervi proizvode i unapređuju prema potrebi Vojske Srbije na način i pod uslovima koje propisuje ministar odbrane, navodi se u saopštenju Sindikata zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

 Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi u članu 9. propisano je da vojnom obvezniku prestaje vojna obaveza kada navrši 60 godina života.

Iz dostupne biografije dr Kona može se videti da je on rođen 1955. godine, dakle u momentu unapređenja ima 65. godina.
Sindikat postavlja pitanje kako to da predsednik ili vrhovni komandant kako ministar voli da ga zove a koji je inače pravnik, a takođe i ministar odbrane takođe pravnik nisu obratili pažnju na ove zakonske odredbe?

Predsednik nije nadležan da naređuje unapređenje lica iz rezervnog sastava, a ni ministar ne može izvšiti takvo naređenje jer dr Konu je prestala vojna obaveza pre pet godina, a verovatno se više i ne vodi u rasporedu neke ratne jedinice, pored toga ne postoji potreba Vojske Srbije za popunom lica kojima je prestala vojna obaveza a i dr Kon se ne nalazi na vojnoj vežbi.

Imajući u vidu sve činjenice Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije poziva ministra odbrane da predsednika izvesti da ne može izvršiti protivzakonito naređenje.

Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije se nada da ovakav odnos prema zakonima neće postati praksa i da se u buduće neće kršiti Zakon, a unapređenja se neće vršiti u svrhu političkog marketinga već isključivo po zakonu i zaslugama.

Treba imati u vidu kako su na ovu vest reagovale rezervne starešine koje su u predhodnim raatovima predvodile jedinice i bili na prvoj borbenoj liniji.

Vlada Srbije deli državljanstvo migrantima, daju im posao i plaćeno školovanje! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube