Najnovije

DVERI GRME: Kad su se Vulin, Čanak i komunisti poslednji put interesovali za Crkvu hramovi su rušeni, a sveštenici ubijani!

Srpski pokret Dveri predlažio je da se vernicima odlukom Kriznog štaba omogući da prisustvuju bogosluženjima na Vaskrs na otvorenom prostoru i uz poštovanje fizičke udaljenosti.

Ivan Kostić (Foto: Jutjub)

“Istog dana kada su neokomunisti u Crnoj Gori uhapsili Mitropolita Amfilohija, i u Srbiji su se oglasili njihovi istomišljenici na čelu sa Vulinovim Pokretom socijalista i Čankovom Ligom socijaldemokrata Vojvodine i drugima kojima Crkva i nacionalni identitet ništa ne znače, ali su zato zadržali starokomunističku mržnju prema svemu što je crkveno. Slaviša Mićanović, šef svih Vučićevih plaćenih botova na Internetu od narodnih para, čak je nazvao odlazak u Crkvu za Vaskrs – prljavom rabotom, čime je uvredio verska osećanja apsolutne većine građana Srbije”, naveo je u saopštenju narodni poslanik i potpredsednik Dveri Ivan Kostić.

On je podsetio da ne sme da se zaboravi da se u Srbiji 85 odsto stanovnika izjašnjava kao pravoslavni vernici.

“Podsećamo Novosađane Vulina i Čanka da je juče upravo Vladika novosadski i bački g. Irinej izjavio da bi vlast morala da dozvoli pravoslavnim vernicima da prisustvuju Vaskršnjim bogosluženjima na otvorenom prostoru, uz poštovanje svih propisanih mera. Baš kao što je to dozvoljeno i u Gruziji, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj, Češkoj i u većini eparhija Ruske pravoslavne Crkve (izuzev Moskovske oblasti), kao i u većini država Evrope. Šta onda ovde drugo može biti sporno sem mržnja prema Bogu i Crkvi kao relikt titoističke svesti u redovima PS i LSV?

Zašto se dozvoljava ljudima sa kućnim ljubimcima da izlaze, penzionerima da se okupljaju u supermarketima, građanima da pune banke, prodavnice i ulice svakog dana, a vernicima se uskraćuje Ustavom zagarantovano pravo na odlazak u crkvu?”, pita Kostić i nastavlja:

“Svakako razlog nije briga za zdravlje vernika, jer svi oni apsolutno poštuju propisane državne preventivne mere prilikom odlazaka u hramove SPC širom Srbije.

Kad su se Vulin, Čanak i komunisti poslednji put interesovali za Crkvu hramovi su rušeni a sveštenici ubijani i ponižavani, tako da u tome treba tražiti razloge njihove toliko burne reakcije na zahtev Srpskog pokreta Dveri da se za Vaskršnje praznike ublaže mere Kriznog štaba i dozvoli odlazak u hramove SPC za vreme bogosluženja, uz strogo poštovanje mera socijalnog distanciranja”.

Pročitajte OVDE šta je SPC zatražila od državnog vrha.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA