Najnovije

KAPETAN DRAGAN: Ko je patriota, a ko izdajnik?

Gost Vojina Radovanovića, u emisiji ’’Naši dani’’, koja nastaje u saradnji Jutjub kanala ’’Zdrava Generacija’’ i medijske kuće ’’CENTAR’’, je Dragan Vasiljković – Kapetan Dragan. 

Kapetan Dragan (Foto: Jutjub)

Kapetan Dragan je istakao da je put iz Hrvatske ka Srbije bio strašan. ’’Bio sam odeven u jednoj tankoj košulji i imao sam sako. Bilo je 5 ujutru, bilo je -5 stepeni napolje. Zagorje, planinski deo, sve je bilo zaleđeno. Vezali su mi ruke, stavili su me u maricu. Pet punih sati su me držali unutra, dok smo stigli na granicu.’’ Dodaje da je ’’drhtao i cvokotao’’, a da mu nismo uključili grejanje. 

’’Stali su na pumpu da kupe kafu, ja sam ih pitao da li mogu meni da kupe kafu, imao sam novac, oni su rekli - ne, ne može. To je bilo brutalno primitivno’’. Takođe je uporedio hapšenje u Australiji i vraćanje u Srbiju, jer mu Australijanci nisu ni lisice stavili. To objašnjava ovako – ’’Hrvatska nije Balkan, to je periferija Balkana.  Zagorje je periferija Hrvatske.’’, i dodaje da i ’’Mujo i Haso prave viceve o Zagorcima’’.

Kada sam stigao na granici uzviknuo sam ’’Napokon ljudi!’’. Kapetan Dragan kaže da je to uzviknuo ne da bi uvredio Hrvate, već jer je od 23.05.2019, mimo svih hrvatskih zakona, bez presude,  u potpunoj izolaciji ’’bez ikakvog kontakta sa ljudi.’’ Po hrvatskom zakonu smeli su samo, nakon presude, da ga drže u izolaciji najviše 30 dana. ’’Krenuo sam da ogranizujem Srbe, da traže svoja prava i da pomažu jedan drugog, njima se to nije sviđalo. Zato su to uradili.’’

Ističe da je ministarka pravde Republike Hrvatske prevarila autralijsku vladu, i da mu se sudilo za pet lažnih navodnih ratnih zločina, a ne za ona koja je ministarka poslala i potpisala da će mu biti suđeno. Poziva srpsku dijasporu da uputi pismo australijsku vladi i da ih pita kako nisu bili svesni toga.

Sandu Rašković Ivić smatra sramotom za svog oca. ’’Siguran sam da se on prevrće u grobu, čika Jova Rašković. Davno ova pre Vlada, Srbija je imala jednog izdajnika Vuk Jeremića, unuka Hamdije Pozderca, je jednom prilikom dalo izjavu da se Srbija neće mešati u sukob između Kapetana Dragana sa Srbijom.’’ Taj čin smatra izdajom i da Vuk Jeremić ’’ne bi smeo da boravi u Srbiji’’. 

Gotovo je siguran da će Ustavni sud R. Hrvatske da poništi presudu da bi mogli da proces vrate na početak.

‘’Ja ću ponovo aktivirati Fondaciju Kapetan Dragan, ali se na sreću nećemo baviti ranjenicima, mislim da je Fond tu uradio odličan posao. Bavićemo se isključivo zaštitom Srba potlačenim grehom rođenja, koji se nalaze u tamnicama, koji se proganjaju u Hrvatskoj, dijaspori, Crnoj Gori, Kosmetu.’’

Dodaje da će sigurno ući u Parlament, ali da ga ne zanima lokalna politika ‘’Ima neki Siniša Mali. Ja sam opozicionar duši, ali nije opozicija da ruši vlast po svaku cenu. To je neprijatelj… Taj neki Mali Siniša, ja čitam u onom Ekonomistu, gde kaže da smo postali država koja je u Evropi najaktraktivnija zemlja u Evropi za strane investicije’’ 

‘”Sonja Biserko je pričala kako sam se krio u Australiji pod lažnim imenom’’, ali Kapetan Dragan to demantuje i priča zašto je u stvari koristio drugo ime u Australiji.

Priča zašto je došao u Jugoslaviju i koliko je istinita priča da je ostavio lagodan život u Australiji i došao da brani srpski narod.

‘’Za moj odlazak u Krajinu kriv je najviše Dejan Lučić. Uvalio me je u nešto što nisam tražio. Zvao me je i ja sam prvo mislio da je nešto konspirološki u pitanju.’’ Mislio je da je u pitanju problem u Ukrajini. ali kada je kada je sleteo u Jugoslaviju, shvatio je da je u pitanju problem u Krajini.’’

‘’Mnogi moji prijatelji, poput Suzane Mančić, nisu znali o mojoj vojnoj karijeri. Ona je bila u šoku kada se pojavio Kapetan Dragan.’’

U ovom intervjuu Kapetan takođe priča o prvim danima rata, discipline Kninži I njihovoj obuci, priča anegdote iz rata. Takođe govori o odnosima sa Babićem, Martićem, Slobom, Stanišićem, generalima JNA, srpskom tajnom službom, Frenkijem, srpskom opozicijom devedesetih. Kakav je odnos Kapetana Dragana sa SRS i četnicima? Ko je Srbima u Krajini okrenuo leđa? Kako je nastao znak Knindži? Kako je izgledao upad u Studio B i Carinu tokom 5. oktobra? Koliko su istiniti tekstovi i filmovi Nedeljnika Vreme?

Na ova i mnoga druga pitanja Kapetan daje odgovor u ovoj emisiji.

Stavovi u izneti u emisiji su isključivo stavovi gosta Dragana Vasiljkovića, i ne predstavljaju po automatizmu stavove voditelja, redakcije emisije Naši dani i medijske kuće CENTAR. 

Pročitajte OVDE  kakva je to fotografija iz Srbije obišla svet.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA