Najnovije

POSTAPOKALIPTIČNE SCENE U UKRAJINI: Vatrogasaci i dalje gase požar u Černobilju, nivo radijacije 16 puta veći od uobičajenog (VIDEO)

Stotine vatrogasaca uz pomoć velikog broja vatrogasnih vozila i specijalnih aviona snimljeno je u borbi protiv šumskog požara koji je izbio u zabranjenoj zoni u Černobilju, te je, prema nekim informacijama, povećao nivo radijacije u tom napuštenom području.

Požar (Foto: pixabay. com)

Vlasti u Ukrajini insistiraju da požar ne predstavlja rizik po javnost. Međutim, šef Ukrajinske ekološke inspekcije tvrdi da je, prema očitavanjima u tom regionu, nivo radijacije 16 puta veći od uobičajenog, prenosi "Raša tudej".

Ukrajina, koja je već u blokadi zbog pandemije virusa korona, mora da se bori sa šumskim požarima koji su zahvatili zabranjenu zonu uspostavljenu nakon havarije u nuklearki u Černobilju 1986. godine.

Požari su progutali travu, grmlje i šumu koja se isušila posle toplog kraja zime. Na video-snimku, koji je objavljen danas, vide se vatrogasna kola kako se probijaju kroz postapokaliptični pejzaž Černobilja, navodi "Raša tudej". Put, kojim se vozila kreću, praktično je okružen plamenom, dok neki delovi šume deluju potpuno uništeni i izgoreli.

Više od 300 vatrogasaca, desetine vatrogasnih vozila i pet aviona upućeni su na lice mesta.

Pročitajte OVDE   šta to Nemci ne žele a šokantno je.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA