Najnovije

USKORO NOVE MERE? Nestorović otkrio: Stari i autistična deca moći će u šetnju u vreme policijskog časa

Član kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, pulmolog Branimir Nestorović otkrio je da će u narednim danima biti određeno vreme kada će stariji od 65 godina moći da šetaju u vreme policijskog časa jer su više od mesec dana zatvoreni u kućama. Ideja je da izlaze napolje samo pojedinačno i to u krugu od 200 metara od kuće.

Branimir Nestorović (Foto: Jutjub)

Nestorović precizira da je ovo još nezvanična informacija, ali da se razmatra na sednicama Kriznog štaba. Izlazak starijim građanima trebalo bi da se omogući pred Uskrs, ali pulmolog upozorava i na ono što se dogodilo u domu za stare u Nišu gde je zaraženo 140 ljudi.

„Dakle, treba biti oprezan, tako da ćemo videti. Puno smo razgovarali i za dan dva ćemo odlučiti kako će starijim od 65 godina biti omogućeno da i oni malo prošetaju. Sutra ćemo verovatno dozvoliti da se deca sa autizmom prošetaju u vreme policijskog časa“, najavljuje sagovornik.

Na pitanje koliko će trajati policijski čas u toku predstojećeg praznično-neradnog vikenda, Nestorović ističe da će tek biti odluka kada će on početi odnosno završiti se. Smatra da je četiri dana – od četvrtka do utorka - previše, ali da svakako zabrana kretanja mora da traje duže nego prethodnog vikenda:

„Možda ćemo omogućiti da na Veliki petak rade radnje do 13 časova, a mala je verovatnoća da u ponedeljak neće biti policijski čas. Sada kada smo u šestoj nedelji i kada očekujemo silazne trendove ne smemo da dozvolimo luksuz da pokvarimo sve“.

Pročitajte OVDE   koga je to policija uhapsila zbog kršenja zabrane kretanja.

Izvor: rs. sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA