Najnovije

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC KONAČNO OTKRIO ONO ŠTO SVI ŽELE DA ZNAJU! Šokantno svedočenje generala Mark Milija: Korona biološko oružje?!

General Vojske Sjedinjenih Američkih Država Mark Mili saopštio je da podaci obaveštajnih službi govore da se korona virus najverovatnije pojavio „prirodno“, odnosno da nije napravljen u laboratoriji u Kini!

General Vojske Sjedinjenih Američkih Država Mark Mili (Foto: Jutjub)

Mili je, međutim, istakao da ne postoji tačna informacija koja bi ukazala da li je stvarno reč o prirodnoj pojavi ili hemijskom oružju, što je još više podstaklo teorije zavere o nastanku korona virusa.

Na pitanje da li postoje dokazi da je virus možda napravljen u laboratoriji u Kini, a da je pušten slučajno, general nije dao mišljenje, prenosi Gardijan.

– Postoje brojne glasine u medijima, na internetu. Ne bi trebalo da vas iznenadi da smo obratili pažnju na to i naši obaveštajci su ispitali taj slučaj. Rekao bih samo da u ovom trenutku nema dovoljno dokaza, iako neki podaci ukazuju da je reč o prirodnom događaju. Međutim, ne znamo definitivno o čemu je reč – kazao je Mili.

Nedovoljno saznanja o poreklu novog korona virusa koji je opustošio svet stvorio je plodno tlo za kolanje teorija zavere – od fantastičnih, preko sumnjivih do verodostojnih… Teorije su sledeće: Korona virus je biološko oružje koje su proizveli Kinezi, onda – američka vojska donela je virus u Vuhan… Virus je nesrećnim slučajem prosto iscurio – kao duh iz lampe – čitajte iz laboratorije. Virus potiče sa pijace divljih životinja u Vuhanu…

Naučnici širom sveta su se okupili kako bi osudili nacionalističke teorije zavere. Pa ipak, oni su podeljeni oko onog što se nekada smatralo najverovatnijim krivcem – pijaca u Vuhanu, gde se divlje životinje drže u kavezima i prodaju kao kućni ljubimci ili hrana. Veruje se da je životinja koju je zarazio šišmiš, možda pangolin, inficirala prvog čoveka, prenosi Si En En.

Podsetimo, Kinezi su pre samo nekoliko nedelja tvrdili da je američki vojnik doneo virus u njihovu zemlju.

Portparol kineskog Ministarstva inostranih poslova Liđijan Žao tražio je od američkih vlasti da priznaju da skrivaju poreklo korona virusa, tvrdeći da je ta infekcija „doneta“ u Vuhan preko vojske SAD.

S obzirom na to da nema detalja o preminulim pacijentima, spekulacije su ubrzo počele. Osnova Žaove pretpostavke tiče se američke vojne delegacije, koja je u oktobru prošle godine doputovala u Vuhan kako bi prisustvovala Svetskim vojnim igrama, nekoliko nedelja pre nego što je u decembru potvrđena epidemija. Delegaciju iz SAD činilo je 300 ljudi, koji su učestovali na tom sportskom događaju.

Šta je Putinova avijacija uradila iznad Volgograda saznajte OVDE!

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA