Najnovije

RADIMO BEZ ZAŠTITE: Direktorka "Laze" kažnjavala zbog korišćenja maski, zabranila i rukavice (FOTO)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela je niz podataka o uslovima na Klinici za mentalne bolesti "Laza Lazarević", odlukama direktorke te ustanove Ivane Stašević Karličić, kao i o tome tome na koji način su radnici kažnjavani ukoliko bi koristili zaštitnu opremu.

Ivana Stašević Karličić (Foto: Jutjub)

Tepić se pozvala na reči izvora sa Klinike "Laza Lazarević", gde navodi da je Stašević Karličić novčano skidala plate i lekarima i sestrama zbog maski.

Gde se gubi taj novac,veliko pitanje. Svi smo kažnjeni zato što smo s početka epidemije uzeli po jednu masku da se zaštitimo. Ne kutiju, već po jednu masku, što bismo nadoknadili bolnici kupovinom i vratili više nego što smo uzeli - navodi se u objavi Marinike Tepić.

Dodaje se takođe da je direktorka neke od radnika po kazni prebacivala na druga odeljenja i suspendovala na 15 do 20 dana, a onda je stigla i nova naredba oko rukavica.

Radimo bez zaštite, snalazimo se. Ministarstvo već duže ne reaguje, a žalbe stižu. Svako ko je dobio rešenje o smanjenju plate, optužen je za krađu maske, tj. otuđenje". U ponedeljak 14. aprila, stiže novo obaveštenje direktorke Ivane Stašević Karličić o raznoj opremi i kako se ona već "nalazi na odeljenjima" i da zaposleni gledaju na Jutjub kanalima kako da je koriste. Jedino što zaposleni kažu da nisu videli ništa od te opreme, osim na ovom papiru - navodi se u objavi potpredsednice SSP.

Postoji bojazan, navodi Tepić, da je oprema završila u direktorkinom privatnom geronto domu "Dolce vita Kej" i njene sestre Milene Stašević. Inače, prema njenim navodima, zaposleni pamte aferu oko trgovine lekovima direktorkine firme “Perenno Life” koju je osnovala sa Bojanom Smiljković i onda postavila za svoju pomoćnicu na Klinici.

Napominje se i da je direktorka Klinike "Laza Lazarević" Ivana Stašević Karličić, supruga Miljkana Karličića, Vučićevog pomoćnika za informisanje 90-ih godina, "proslavljenog" po tome što je 13.10.1998. upao s policijom u redakciju lista Danas da uruči Vučićevo rešenje o zabrani izdavanja tog lista.

Kako se takozvana država Kosovo odvaja od Elektromreže Srbije, saznajte OVDE!

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA