Najnovije

TELEFONSKI RAZGOVOR DVA NAČELNIKA GENERALŠTABA: Šta su se dogovorili šefovi ruske i italijanske vojske!

Na inicijativu italijanske strane, u sredu, 15. aprila, održan je telefonski rzgovor između načelnika Generalštaba italijanske vojske generala Enza Veciarelija i načelnik Generalštaba ruskih oružanih snaga Valerija Gerasimova.

Načelnik Generalštaba ruskih oružanih snaga Valerij Gerasimov (Foto: mil.ru)

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je kako su njih dvojica razgovarali o pitanjima vezanim za pružanje humanitarne pomoći Italiji u borbi protiv koronavirusa i radu ruske postrojbe poslate u tu zemlju krajem marta, nakon dogovora ruskog predsednika Vladimira Putina i italijanskog premijera DŽuzepea Kontea.

Podsećamo: ruska pomoć Italiji sastojala se od 100-tinjak stručnjaka – virusologa i epidemiologa, kao i 8 lekarskih ekipa i ekipa medicinskih sestara, kao i specijalizovanih vojnih vozila za protivbiološku borbu.

Zanimljivo je kako je navedeni razgovor usledio svega dan nakon što je glavni sekretak NATO saveza Jens Stoltenberg prilično netaktično odgovorio na novinarsko pitanje hoće li NATO savez pomoći i Rusiji u borbi protiv epidemije KOVID-19 s obzirom da je ta zemlja poslala pomoć Italiji i SAD-u.

Tada je Stoltenberg rekao kako „rusku pomoć niko nije tražio“. Šta više, izjavio je kako će NATO i dalje nastaviti preduzimati mere s ciljem obuzdavanja Rusije. Kako se u takvu Stoltenbergovu koncepciju i viziju uklapa navedeni razgovor na relaciji Generalštaba iz Rima i Moskve prosudite sami.

Šta je američki obaveštajac otkrio o koronavirusu saznajte OVDE.

Izvor: geopolitika.news

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA