Najnovije

LOKALNO STANOVNIŠTO NE ŽELI VIŠE DA IH TRPI: Meštani sirijskog gradića goloruki zaustavili američki konvoj!

16. aprila ujutro, lokalno stanovništvo presrelo je konvoj koalicije pod vodstvom SAD-a u severoistočnoj sirijskoj pokrajini Al-Hasakah.

Američki konvoj (Foto: Jutjub)

 

Prema Sirijskoj arapskoj novinskoj agenciji (SANA), konvoj je presretnut u blizini gradova Abu Kasajeb i al-Rahajah al-Savda na severu al-Hasake.

„Meštani sela Abu Kasajeb, al-Rahajah i al-Savda u oblasti Tel Hamis kod al-Kamišlija presreli su konvoj američkih okupacionih snaga koji se sastojao od pet oklopnih vozila, prisiljavajući ih da se povuku“, rekao je reporter agencije.

Tokom poslednjih nekoliko nedelja dogodilo se nekoliko sličnih incidenata, posebno u okolini grada al-Kamišli. U nekim slučajevima su snage Sirijske arapske armije (SAA) podržale lokalno stanovništvo da presreću američke snage. Nedavni izveštaj londonske Sirijske opservatorije za ljudska prava (SOHR) pokazao je da SAD, koji još uvek ima oko 500 ljudi na severoistoku Sirije, radi na jačanju svog uticaja u regionu.

 

SSA i lokalno stanovništvo na severoistoku Sirije očigledno koordiniraju svoje napore za ograničavanje kretanja američkih snaga. To se jasno vidi u blizini naftnih polja u al-Hasakahu, gde američke snage redovno sprovode patrole.

Ko je izveo misteriozni napad na džihadiste, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA