Najnovije

LUKAŠENKO: Kovid 19 se pretvorio u politiku, što sam i očekivao

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da ta država izlazi na kraj sa situacijom koju je izazvalo širenje virusa korona, istakavši, međutim, da nije vreme za opuštanje, jer se kovid 19, kao što je i očekivao, pretvorio u politiku.

Lukašenko (Foto: president.gov.by)

„Za sada smo odlični, ali nipošto ne smemo da se opuštamo, jer kao što vidite, ovaj kovid se pretvorio u politiku. To sam očekivao“, rekao je Lukašenko tokom radne posete Grodnjenskoj oblasti.

Predsednik Belorusije je istakao da se nazire „mali tračak nade“, posebno u Minsku.

„Kod nas je već veći broj oslobođenih bolničkih postelja nego ljudi koji su primljeni u bolnicu. Najvažnije je da nismo dozvolili da dođe do eksplozije (zaraze)“, rekao je Lukašenko.

On je dodao da je Belorusija pošla svojim putem u borbi protiv virusa, jer je, za razliku od niza drugih zemalja, sačuvala efikasan sistem zdravstvene zaštite.

Lukašenko je skrenuo pažnju na to da je Belorusija počela samostalno da proizvodi testove za virus korona, koji su se pokazali kao mnogo precizniji od inostranih.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta je objavila pandemiju infekcije virusa korona kovid 19. Prema poslednjim podacima SZO, u svetu je zaraženo više od dva miliona ljudi, a više od 147.000 je umrlo. Prema podacima od 16. aprila, u Belorusiji su zaražena 4.204 čoveka, a 40 pacijenata je umrlo.

Kako Bil Gejts sprema globalnu diktaturu pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA