Najnovije

KAKO NAS JE VUČIĆ SLAGAO: Srbija nema najveće plate u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno ocenio kako su plate u Srbiji ubedljivo najveće u celom regionu, a ta tvrdnja se, ipak, pokazala kao još jedna u nizu koje nisu potkrepljene činjenicama ili su neistinite.

Vučić (Foto: Jutjub)

- Dobijate poruku da Srbija ne sme da štrči, pre pet godina bili smo četvrti u regionu po visini plata. U decembru 2020. godine smo ubedljivo prvi u region. Crna Gora nam je bežala 150 evra, sada mi bežimo njima. Javni dug Crne Gore je rastao, naš padao, kaskali smo 70 evra za BiH, sada smo 70 evra ispred - izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 10. marta ove godine.

NJegove navode je proverio portal "Istinomer" i ove tvrdnje ocenio kao "neistinite".

Analizirajući visine decembarskih plata u regionu, sa onim u našoj zemlji (770 evra bruto), došli su do zaključka da je Srbija imala veće prosečne plate samo od Albanije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

Hrvatska je, primera radi, sa prosečnom bruto platom od 9.405 kuna, odnosno oko 1.240 evra, ubedljivo ispred naše zemlje. Rumunija i Mađarska su takođe po bruto zaradi u prednosti.

Prema podacima sa Eurostata, Srbija u regionu ne prednjači ni po minimalnoj zaradi. Ona je decembra 2020. bila najveća u Hrvatskoj - 546 evra. Zatim u Rumuniji 460,77, u Mađarskoj 451,5 a u Srbiji 344,43 evra.

Hrvatski istoričar o NATO agresiji - objasnio kako su Srbi spasili svet. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: istinomer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA