Najnovije

VELIKI ŠOK: “Koronavirus je izašao iz kineske laboratorije s DNK sekvencama HIV-a”, tvrdi dobitnik Nobelove nagrade za medicinu!

Profesor Lik Montanjijer, dobitnik Nobelove nagrade za medicinu, tvrdi je da se koronavirus nije prirodno pojavio prenosom sa životinja na čoveka. Prema njegovim rečima, virus je stvoren iz DNA HIV-a u laboratoriji u Vuhanu, specijalizovanoj za ovo područje.

Ilustracija (Foto: Sinhua)

U četvrtak, 16. aprila, u intervjuu za stranicu Why doctor, virolog Lik Montanjijer objasnio je razloge zbog kojih veruje da je koronavirus stvoren od nule u laboratoriju u Vuhanu, koristeći HIV DNK. On je nagrađen Nobelovom nagradom 2008. godine za svoj rad na virusu AIDS-a (HIV).

Profesor je uveren da cela istina nije otkrivena o novom koronavirusu. “Laboratorija Vuhan specijalizovala se za ovu vrstu virusa od ranih 2000-ih. Oni imaju stručnost u ovom području.” To ga je podstaknulo na analizu genom virusa.

Uz pomoć matematičara Žan Kloda Pereza, “pretražio je redosled” koronavirusa, koji je sadržavao DNK drugog virusa, naime HIV-a. Prema njegovim rečima, indijski su istraživači pokušali objaviti puni genom virusa, s istim zaključcima, ali morali su se povući.

Profesor Lik Montanjijer ponavlja svoju tvrdnju na Cnewsu

Pozvan ovog petka, 17. aprila na CNews, virolog je govorio o “manipulaciji” virusom. Ako glavni sled zaista sadrži “klasične elemente” koji dolaze posebno iz slepog miša, on sadrži i elemente HIV-a, što prema njemu nije “prirodno”.

Priznaje, međutim, da ne zna tačno tko je i zašto namerno modifikovao virus. NJegova je hipoteza da su ti naučnici nastojali razviti vakcinu protiv HIV-a.

Ova se verzija stoga protivi onoj koja se danas najčešće koristi, prema kojoj se prenos virusa odvijao na tržištu divljih životinja u Vuhanu.

Studija Indijaca koju je kritikovala naučna zajednica

Studija indijskih istraživača zaoista je objavljena 30. januara na veb stranici biorhiv. org, od koje je danas ostao samo zaključak jer je na njih izvršen pritisak. Tvrdili su da sličnost aminokiselinskih ostataka HIV-a i novih koronavirusa “verovatno nije slučajna.”

Zaključak koji je kritikovala naučna zajednica, posebno biolog Trevor Bedford. „Hiljade mutacija raspodeljeno je u genomu. Ako nešto dizajnirate, ne biste to učinili. Nema dokaza o genetskom inženjeringu, to izgleda kao normalna evolucija”, rekao je Američkom udruženju za napredak nauke.

Napad mejnstrim naučnika na profesora Lik Montanjijera?

Profesor Lik Montanjijer nije prvi put u kontraverznoj situaciji. U 2017. godini, manje od 100 akademskih naučnika podelilo je ogorčenje zbog ovog istraživača koji otvoreno zastupa stranu koja želi ispitati vakcine. Profesor Luc Montagnier je davno izjavio da dobar imunološki sustav uspijeva “riješiti virus HIV-a u nekoliko tjedana”.

Koronavirus se polako, ali sigurno povlači u skoro svim zemaljama. Portal Logično je jedan od rijetkih medija koji je koronakrizu ispratio na najobjektivniji mogući način. Ako ne dođe do drugog vala, zapečeti će analiza statistika i svođenje računa, što ćemo također pratiti i informirati vas.

Pročitajte OVDE  šta je izazvalo bes američkog generala.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA