Najnovije

BOŠKO OBRADOVIĆ OPLEO PO PREDSEDNIKU SRBIJE: "Vučić je opasniji po zdravlje nacije od korone"

Iako je to teško reći zbog svih koji su umrli od nove zarazne bolesti, ali Aleksandar Vučić je opasniji po zdravlje nacije od korona virusa.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Piše: Boško Obradović, narodni poslanik predsednik “Dveri”

Mnogobrojni su razlozi koji nas u to uveravaju poslednjih osam godina, a od početka pandemije i svakodnevno:

1. Ako je predsednik države spreman da se ogluši o sve informacije sa kojima raspolaže i uprkos širenju epidemije u Evropi u tom času raspiše izbore i skuplja potpise stotina hiljada ljudi u zatvorenom – to nam govori da je spreman da žrtvuje zdravlje stanovništva zarad svojih političkih ciljeva. 

2. Ako od narodnih para iz republičkog budžeta nabavljena medicinska oprema za bolnice po Srbiji stoji utamničena u magacinima i čeka da predsednik SNS u okviru svoje svakodnevne predizborne kampanje obiđe i zdravstvene ustanove i lično preda ovu opremu predstavljajući to kao svoj poklon - onda nam to govori da njegovom političkom marketingu ništa nije sveto i da njegov nenormalni cilj lične promocije u svim situacijama ne bira koliko nehumano sredstvo će iskoristiti. 

3. Ako se samopostavljeni šef svih kriznih štabova za suzbijanje nove zarazne bolesti najpre cereka na glupu foru da je ovo najsmešniji virus u istoriji koji obitava samo na Fejsbuku, a potom na još glupšu da žene treba da idu u Milano u šoping jer su cene sada pale zbog epidemije, a potom okrivljuje građane za nepoštovanje državnih preventivnih mera – to nam govori da na čelu države imamo neuravnoteženu ličnost koja lako može da skače iz krajnosti u krajnost i napravi mnogo društvenih problema zbog toga, nikada ne priznajući svoje greške. 

4. Ako u vanrednim okolnostima nisi bio sposoban da organizuješ kontrolu onih koji dolaze u Srbiju iz rizičnih delova Evrope i sveta, a onda optužuješ sve državljane Srbije koji su se vratili iz inostranstva da su krivi za donošenje zaraze – to jasno govori da ne samo da nisi pošten da priznaš svoju krivicu, već ćeš za nju optužiti drugog bez imalo dvoumljenja i milosti.

 5. Ako u svakoj vanrednoj situaciji nema važnije stvari od sveukupnog društvenog jedinstva i solidarnosti, a ti po svaku cenu ne želiš da pozoveš i svoje političke protivnike da se zajedničkim snagama borite za zdravlje stanovništva, već koristiš i tu priliku za širenje i jačanje ličnog režima – to govori da si spreman apsolutno na sve i da nema te vrednosti koja može biti iznad tvog ličnog interesa i diktatorskih sklonosti. 

6. Ako – na kraju – ignorišeš tri apsolutna osnova za obavezan odlazak u samoizolaciju (povratak iz Amerike, povratak iz Mađarske i bolest člana porodice), koji inače važe za sve druge građane Srbije i zbog čijeg kršenja sleduje i krivična odgovornost, to nam govori da sebe stavljaš iznad postojećih zakona i propisa, te da ti je prioritet svih prioriteta javno šefovanje i medijska vidljivost za koju si spreman da platiš bilo koju cenu.   

Ma koliko borba protiv pandemije korona virusa jeste i mora da bude društveni prioritet u ovom trenutku, vreme je da počnemo da razmišljamo  o danu posle okončanja vanrednog stanja i kako da se organizujemo da sprečimo dalje širenje Vučićeve nekontrolisane vlasti i što pre smenimo ovu korumpiranu i lopovsku vlast koja je ukinula demokratiju u Srbiji, a pre svega slobodu medija i slobodne izbore. I u tome treba pokazati maksimalno jedinstvo i solidarnost dok ovaj vladajući režim ne padne i ne dođe sloboda.

Pročitajte OVDE koliko se do sada naših državljana vratilo u Srbiju.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA