Najnovije

DŽIHADISTI SE PROVELI KAO BOSI PO TRNJU: Teroristi napali Asadove snage u Idlibu, ali je sirijska vojska brutalno odgovorila

Sirijska arapska armija (SAA) brutalno je odgovorila na provokaciju pripadnika džihadista u istočnom delu provincije Idlib.

SAA šalje pojačanje u Idlib (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji navode da su se tokom noći i prepodneva vodile žestoke borbe u blizini Sarakiba.

Jedan vojni izvor sa linije fronta naveo da među džihadistima okupljenih oko Hadžata Tahrira al-Šama ima dosta žrtava. Sukobi su izbili, pošto su se grupe pobunjenih militanata okupile na osi Al-Nairab, a onda su napale položaje sirijske vojske.

Usledila je razmena vatre, a SAA je koristila i tešku artiljeriju da bi rasterala džihadiste. Opozicioni mediji tvrde da su obe strane doživele teške gubitke.

Međutim, sirijski izvori tvrde da je SAA pretrpela minimalne gubitke, dok među pobunjenicima ima dosta ranjenih i poginulih.

Isti izvor navodi da džihadisti iz dana u dan gomilaju pojačanja u južnom delu auto-puta M-4 (Alepo – Latakija) što predstavlja kršenje Moskovskog sporazuma, koji je potpisan 5. marta.

Prema ovom sporazumu svi militanti moraju da se povuku šest kilometara od auto-puta M-4. Međutim, pošto su džihadisti odbacili ovaj sporazum, očekuje se da sirijska vojska u narednih nekoliko nedelja pokuša da pokrene ofanzivu i otera militante iz ovog područja.

Pročitajte OVDE zašto su Amerikanci optužili Ruse.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA