Najnovije

TVIT KOJI JE KOŠTAO PLANETU KATASTROFE S KORONOM! SZO je obmanula ceo svet, da li će priznati krivicu?!

Tvit Svetske zdravstvene organizacije u kom se umanjuje rizik od koronavirusa objavljen u januaru zapravo je pustio zvaničnik srednjeg nivoa kako ne bi "uznemirio" Kinu.

Sporni tvit je objavljen 14. januara 2020. na Tviteru Svetske zdravstvene organizacije na Tviteru i tada je zvaničnik ove organizacije objasnio da nema "nema jasnih dokaza" da virus koji je širi Vuhanom, sposoban za prenos između ljudi.

Međutim, već nekoliko dana kasnije istraživanja su dokazala da je prenos smrtonosnog virusa sa čoveka na čoveka moguć što je izazavala pandemiju koja je pokosila svet.

Prema pisanju lista, kineski zvaničnici su već na ovaj datum znali da se virus može da širiti među ljudima, verovatno pandemijom, ali su čekali još šest dana pre objavljivanja tih informacija.

Međutim, Gardijan napominje da su i bez ovih informacija neki stručnjaci SZO upozorili na rizik od brzog širenja. Među njima je i američki stručnjak Marija Van Kerkhova, koja je 14. januara takođe upozorila na mogućnost masovnog prenosa virusa i pozvala na pripreme.

Prema pisanju lista, došlo je do unutrašnji nesuglasica i neprijatnosti u SZO zbog ovih upozorenja, zbog čega je 14. januara objavio sporni tvit. Tvit je objavljen istog dana kada je Kerkhova održala konferenciju za štampu u Ženevi kako bi upozorila na opasnost od širenja koronavirusa.

Britanski list potvrđuje da je zvaničnik SZO na srednjem nivou bio zabrinut što je Kirchofov govor bio u suprotnosti s preliminarnim rezultatima koje je objavila Kina, pa je rekao timu društvenih mtreža je bi trebalo objaviti tvit koji negira reči američkog stručnjaka.

Svetska zdravstvena organizacija suočena je sa širokim kritikama Sjedinjenih Država i drugih zapadnih zemalja zbog načina na koji se suočila sa globalnom epidemijom i umanjila je u početku.

U utorak je Bela kuća najavila zamrzavanje finansiranja organizacije, a članovi Republikanske stranke optužili su šefa SZO da je "kineska marioneta".

Republikanci u američkom Kongresu pozvali su Vašingtona da vrati finasiranje SZO pod uslovom da njen direktor Tedros Adhanom Gebrejesus da osatvku jer nije "nije uspeo da odgovori na pandemiju koronavirusa".

Pročitajte OVDE   da li je virus veštački napravljen i zašto.

Izvor: Informer/eg24new

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA