Najnovije

IRAN POKAZAO ZUBE, A VAŠINGTON ODMAH ŽELI TREĆI SVETSKI RAT: Teheran poslao mornaricu da zarobi američke ratne brodove (VIDEO)

U nedelju je iranska islamska revolucionarna garda (IRGC) objavila video snimak na kojem se vidi njihovo presretanje američkog mornaričkog broda u vodama Persijskog zaliva prošle srede.

Američki bordovi (Foto: navy.mil)

 

Revolucionarna garda objavila je video u odgovoru na optužbe Vašingtona da je Teheran 15. aprila poslao 11 manjih brodova i zagradio šest američkih ratnih brodova.

 

Iranska mornarica rekla je da se flota od 11 brodova suočila s američkim ratnim brodovima, koji su više puta zanemarili upozorenja Iranske revolucionarne garde, savetujući SAD “da se pridržavaju međunarodnog prava mora i pomorskih protokola prilikom plovidbe u zalivskim vodama i Omanskom zalivu, kao i suzdržati se od objavljivanja laži i izmišljanja."

Pre obavljivanja ovog snimka, američka mornarica objavila je video na kojem se vidi 11 čamaca IRGC-a koji se suočavaju sa njihovim plovilima u vodama Persijskog zaliva u blizini Ormuskog moreuza.

Incident između dve mornarice obeležio je prvi put ove godine da su se njihova plovila toliko približila jedna drugoj.

Rusija šalje u pomoć Venecueli podmornice i ratne brodove! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA