Najnovije

Nemac se boji Nemice, dok joj Arapin napravi sedmoro dece! (VIDEO)

Gost manastira Sv Stefan u Slancima bio je prof Milan Brdar, poznati filozof i kritičar sistema. Predavanje prof Brdara je pokrilo širok dijapazon tema od virusa pa do migranta.

Milan Brdar (Foto: Jutjub)

Migranti su bili najvažnije pitanje, pored konstatacije da Nemac nema hrabrosti da Nemici napravi dete, a da Arapi istim tim Nemicama prave 7oro profesor Brdar je rekao:

„Oni više brinu o Arapima nego o našim porodicama koje gladuju i smrzavaju se. Mi se hvalimo što ih zbrinjavamo a sutra će im graditi stambene četvrti. Na osnovu čega ti tražiš bolji život u Skandinaviji samo zato što si prešao njihovu granicu?“

Prof Brdar se dotakao i trenutnog režima kroz poređenje sa francuskom aristokratijom:

„Znate šta je francuska Aristokratija pomislila kad se prvi put poprskala parfemima? "Odlično! Tek sada nećemo morati da se kupamo". Kažu da je Henri VIII smrdeo na deset metara a niko osim Dvorske budale nije smeo da kaže kralju da smrdi.“ Objasnio je Brdar.

Obrađena su i neka egzistencijalna pitanja:

„Kako može da se održi moral ako nema nikakvog smisla i ukoliko nema života posle smrti? Zašto ja ne bih poradio tako da sve žrtvujem svojim željama pa ako je besmisleno pomisliti na velika dela zašto bih se ja onda uzdržavao od velikih nedela ne bih li vas porobio? Vi kao svedoci naravno otići ćete sa mnom i bićemo zapisani u istoriji i vi i ja, ja kao zlotvor a vi kao žrtva, ali koga to briga? Nije zadatak religije da ima znanje ili ne već je ona tu da obezbedi smisao jer to izvire iz čovekove potrebe za verom. Nauka to nikada ne može da zameni.

Žrtvovanje je postalo besmisleno već je postalo predmet poruge kao hedonizam usmeren na uživanje pojedinca. Naređeno nam je da uživamo dok jedemo Smoki.“ Rekao je prof Brdar u Slancima.

Tema je bila i stanje u Crnoj Gori kao i drugosrbijanštini :

„Terazijski Crnogorac se žali da je građanin drugog reda ovde u Beograd? Nedavno sam se posvađao sa jednim mojim kolegom koji je karijeru napravio ovde i dobija od Srbije milion dinara godišnje za lekove a pljuje po toj istoj Srbiji jer istovremeno nije zadovoljan tom Srbijom. Pitam ga pa što ne odeš dole kod Mila da ti on obezbedi lekove?“ „

Profesor je dodao i da je:

„Došlo je vreme kada mora otvoreno da se govori o ovim stvarima. Mi se stalno povlačimo i umesto da to povlačenje bude dočekamo dobrim, oni pred kojima se povlačimo postaju su sve gori. Onaj ko je podstakao Mila da napravi onakav zakon, sada ućutkuje našu vlast! Ovde nam direktorišu i prave karijere a nisu u stanju na 20 metara do protesta protiv mila da izađu pod izgovorom "Milo, hladno je bilo"“

Obrađena je i tema desnice i levice u društvu:

„Moderno je biti protiv desnice i nacionalizma. A za uzvrat će dobiti ultra desnicu i to isključivo zato što se ne dozvoljava postojanje "normalne" desnice i nacionalizma koje je elementarno osećanje čoveka i na svaku optužbu za nacionalizam treba sa podsmehom odgovarati. Pazite kada se jedan Nenad Članak buni protiv srpskog nacionalizma. Ne bilo kog već isključivo srpskog! Svako ko voli svoju zemlju i porodicu je nacionalista. On poštuje tuđe ali samo ako i drugi iskažu poštovanje prema njemu. Nema ljubavi u politici. Ako vas ne poštuju, nema razgovora! Za ljubav tu su mama i tata, deca. Mi smo bolesni jer nemamo nacionalizam u telu države. Nacionalizam je odbrambeni (imuno) sistem svake države. Zamislite da u nekoj državi neko govori protiv te države onako kako Druga Srbija govori protiv sopstvene države. 24 sata ne bi izdržao na slobodi!

U Šidu se migranti digli na pobunu, vojska zapucala! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA