Najnovije

PRLJAVA ZNAČKA: Policajci na Vaskrs tukli Bojana Savića, a onda mu obrisali diktafon i telefon da bi sakrili dokaze?

Bojan Savić, iz udruženja Građanska patrola, tvrdi da je juče fizički napadnut od strane dva pripanika policije, a zatim priveden u PS Stari grad gde su mu policajci izbrisali snimke incidenta. Savić koji ima novinarsku legitimaciju i dozvolu za kretanje tokom policijskog časa zaustavljen je jer je vozio neregistrovani auto.

Bojan Savić (Foto: Jutjub)

Savić je poznat po svojoj akcije “neregistrovan” u kojoj je svoj opel stariji od 30 godina odbio da registruje zbog visokih cena koje premašuju vrednost vozila već je na njemu istakao obaveštenje za policiju o statusu svog vozila. On je za Pravdu ispričao da je nekoliko puta već zaustavljan od strane policije, ali da su mu samo pisali kazne i da se sve završavalo bez incidenata do juče.

- Tog dana sam već jednom bio zaustavljen blizu Ade i napisana mi je kazna, policajci su profesionalno obavljali posao. Ponovo sam zaustavljen kod Skupštine Srbije, tu su bile dve patrole i sve je išlo normalnom procedurom, bili su ljubazni i rekli mi da sačekam da se konsultuju sa nekim. U međuvremenu na lice mesta je stigla druga patrola i odmah po izlasku iz auta me fizički napali, otrgli su mi telefon iz ruke, udarili me u stomak, bacili na auto i stavili lisice. U autu me je policajac udario pesnicom u uvo od čega mi je napukla bubna opna i uvo prokrvarilo. Zadržali su me četiri sata u stanici, a zatim pustili – ispričao je Savić za Pravdu.

Savić je rekao da su mu policajci stavili na teret ometanje službenog lica i falsifikovanje isprave zbog natipisa neregistrovan. Kako je objasnio njegov advokat falsifikovanje isprave je neosnovano jer Savićev natipis neregistrovan nema formu tablice što je bitan element ovog krivičnog dela.

Što se tiče napada na službeno lice, Savić kaže da su policajci restartovali njegov telefon kako bi obrisali snimke napada na njega, kao i da su mu potpuno obrisali snimke sa diktafona i kamere u auto što je protivzakonito i učinjeno je kako bi sakrili dokaze o policijskoj torturi koju je proša. On navodi da za sam početak napada ima oko 500 svedoka koji su pratili njegov uživo prenos na društvenoj mreži Instagram.

- Predhodnih nedelja zbog ukazivanja na nezakonit rad policije, ali i drugih nezakonitih aktivnosti koje je “Građanska patrola” otkrila dobio sam niz pretnji. Sumnjam da je reč o korumpiranim policajcima koji su možda dobili novac da me zastraše. U prilog tome govori da sam predhodnih dana više puta zaustavljan zbog istog razloga i da mi je pisana kazna za prekršaj. Ukoliko su čisti zašto su obrisali sve snimke koje sam imao – ukazuje Savić dodajući da se ne plaši i da će policajci koji su ga fizički napali biti kažnjeni.

O svojim povredama on je izvadio dokaze na VMA, a zbog ozbiljne povrede sluha danas je morao da nastavi sa medicinskim ispitivanjima.

Raniji intervju sa Bojanom Savićem pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA