Najnovije

SRBIJA KAO RATNA ZONA: Migranti se digli na pobunu u Šidu, odjekuje pucnjava oko kampa! Stigla je vojska a iz Komesarijata ćute

Danas oko 12.15 sati došlo je do incidenta u Prihvatnom centru za migrante u Adaševcima u Šidu. Kako se saznaje, oko 50 migranata pokušalo je da napusti centar, zbog čega je pripadnik Vojske Srbije, koji obezbeđuje Centar, pucao iz vatrenog oružja. On je nekoliko hitaca ispalio u vazduh.

Migranti u Šidu (Foto: Jutjub)

U ovom incidentu, kako se saznaje, nije bilo povređenih. Da podsetimo, ovo je samo jeda u nizu incidenta u migrantskim centrima od izbijanja pandemije.

Nedavno je u migrantskom centru u Krnjači došlo do masovne tuče migranata, kada su pripadnici Vojske Srbije takođe upotrebili vatreno oružje ispalivši nekoliko hitaca upozorenja.

Takođe migranti su izazvali nerede i u Obrenovcu, kao i u Preševu. Komesarijat za migraciju se nije oglasio povodom izveštavanja medija o incidentu. Na isti način nadležni se nisu oglasili povodom masovne tuče u Preševu koju su zabeležile i kamere.

Grupa STOP naseljavanju migranata, koja ukuplja preko 300.000 građana Srbije, a koje je ujedno prva objavila snimak masovne tuče migranata u Preševu, zatražila je da se komesarijat oglasi povodom pisanja lokalnih medija u Šidu i potvrdi da se desio incident ili eventualno demantuje događaj koji je po svom opisu identičan kao neredi u Krnjači i Obrenovcu.

Vlada Srbije deli migrantima državljanstvo uz stan, posao i besplatno školovanje! Više o tome OVDE!

Izvor: objektiv.rs

 

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA