Najnovije

RAZGOVOR KOJI MOŽE DA PROMENI SVET: Dok se naftna imperija ruši, Putin i Maduro imaju plan koji će uzdrmati Ameriku!

Ruski predsednik Vladimir Putin održao je telefonski razgovor sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom, javila je pres služba Kremlja.

Vladimir Putin i Nikolas Maduro (Foto: kremlin.ru)

 

Razgovor je održan na Madurovu inicijativu. Izrazio je zahvalnost Putinu za njegovu pomoć u borbi protiv širenja koronavirusa, kao i za snabdevanje test setovima Venecuele.

Pored toga, predsednici su razgovarali o sporazumu o smanjenju proizvodnje nafte, postignutom u okviru sporazuma o OPEC-u, i dotakli se trenutnih aspekata daljeg jačanja rusko-venecuelanskog strateškog partnerstva u trgovinskoj i ekonomskoj sferi.

Informacije o razgovorima između Madura i Putina objavljene su i na veb lokaciji venecuelanske vlade.

Kaže da je Rusija poslala „hiljade kompleta za dijagnostički test“ za državno testiranje KOVID-19.

Pored toga, u dokumentu se navodi da je ruski predsednik „garantovao nove isporuke lekova i materijala“ Venecueli, a takođe je naveo i potrebu „bliže koordinacije medicinske i naučne zajednice obe zemlje putem video konferencija“.

Predsednici su takođe razgovarali o ruskoj inicijativi pri UN-u da dozvoli zemljama pod sankcijama da kupe potrebnu robu i dobiju međunarodne zajmove.

"Lideri su razgovarali o situaciji na tržištu nafte i složili se o punoj podršci sporazumu OPEC, koji će stupiti na snagu 1. maja", navela je venecuelanska vlada u saopštenju.

Članice OPEC-a, predvođene Saudijskom Arabijom, Rusijom i drugim proizvođačima nafte, 12. aprila složile su se da smanje svetsku proizvodnju nafte za ukupno 9,7 miliona barela dnevno. Strane u sporazumu počeće da smanjuju proizvodnju od 1. maja. Ugovor će važiti dve godine. Stručnjaci procenjuju da bi ukupno dnevno smanjenje proizvodnje nafte moglo dostići 20 miliona barela.

Gde se zaputio teško naoružani ruski brod saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA