Najnovije

SIRIJSKA VOJSKA SVIM SNAGAMA NAPALA NEPRIJATELJA: Asadove snage uništile teroristička uporišta u južnom i istočnom Idlibu

Sirijska arapska vojska (SAA) izvela je žestok napad na položaje džihadističkih pobunjenika u južnom i istočnom delu Idliba.

Sirijska vojska napada džihadiste (Foto: Jutjub)

Jedan vojni izvor je preneo da je glavni cilj bio uporišta džihadista oko grada Afisa, kao i druga mesta gde se militanti okupljaju u južnom i istočnom Idlibu. Sirijska vojska je protiv pobunjenika upotrebila tešku artiljeriju i rakete.

Isti izvor je naveo da je cilj napada bio onesposobljavanje džihadista, koji su okupljeni oko Hadžata Tahrira al-Šama i Islamske stranke Turkestan. Pobunjenici su nastavili sa dovođenjem pojačanja u ovom delu Idliba što predstavlja kršenje sporazuma iz Moskve, koji je potpisan 5. marta.

Vojni izvor je istakao da je SAA svima stavila do znanja da neće da sedi mirno dok džihadisti mobilišu svoje snage duž fronta u Idlibu.

Sirijska vojska je zbog toga u poslednjih nekoliko nedelja odlučila da žestoko odgovori na provokacije terorista u južnom i istočnom Idlibu. Pojedini mediji su najavili da SAA priprema veliku ofanzivu u ovom području, ali ova informacija još nije potvrđena.

Pročitajte OVDE zašto je došlo do sukoba Kurda i Sirijaca u Kamišliju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA