Najnovije

Balša Božović: Vlast je vanredno stanje iskoristila zarad apsolutne moći! Vladalo se uredbama i ukazima!

Narodni poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da je vanredno stanje vlast iskoristila "zarad apsolutne moći" i da se situacija iskorišćena da bi se "vladalo uredbama i ukazima, i da bi se zakonodavna grana vlasti izbrisala".

Balša Božović (Foto: Jutjub)

On je naveo da su se nacionalne frekvencije loše koristile tokom pandemije koronavirusom, jer nisu edukovale građane kako i na koji način treba da se ponašaju tokom vanrednog stanja.

"Stvar da se tu radilo mimo parlamenta govori o činjenici da nisu bili spremni, kao što tvrde da jesu, za pandemiju koronavirusa. Parlament je mogao da se održi na nekom drugom mestu, bezbednijem, i ne bi bilo prvi put u svetu da se sednica pomera sa jednog mesta na drugo koje je bezbednije. Imate parlamente čak i u regionu koji funkcionišu tokom pandemije, ali uredno kontrolišu izvršnu vlast. Mislim da je ovo iskorišćeno da bi se na neki način vladalo uredbama i ukazima, i da bi se uopšte zakonodavna grana vlasti izbrisala", naveo je Božović.

Dodaje da ima bojazan da ćemo ovu pandemiju da pobedimo, ali da će umreti parlament, što bi bilo pogubno za buduće generacije u Srbiji.

Prema njegovim rečima, da bi Demokratska stranka ostala u kontaktu sa građanima koje predstavlja, napravljen je "onlajn poslanički klub".

"Mi smo napravili onlajn kancelariju i to je jedini kontakt koji građani imaju sa parlamentom. Građani su uplašeni i zbunjeni, i mi mislimo da se nisu dobro koristile nacionalne frekvencije da bi se edukovali građani kako i na koji način treba da se ponašaju tokom pandemije. Pitanja koja nam postavljaju su uobičajena, da li trebaju da se nose maske, zbog čega lete avioni i da li je to neophodno jer unose dodatnu paniku, zašto je neko poslao SMS malo pre ponoći gde je širio paniku sa potpisom Kovid 19", otkriva Božović.

On naglašava da sva ta pitanja koja su postavljena govore da su nacionalne frekvencije i svakodnevne konferencije za medije više korišćene za promociju vladajuće stranke, dok sa druge strane nisu dovoljno korišćene da bi se građani smirili i imali sigurnost u to što struka i vlast rade.

Govoreći o budućem učešću u radu Skupštine Srbije, istakao je da je njegovo mišljenje da bojkot parlamenta nije dao određene rezultate, a kada je u pitanju vanredno stanje misli da je "preko potrebno da se pokaže da su poslanici tu zbog građana".

"Nećemo dozvoliti da se njihov novac troši, a da oni ne znaju ni kako, ni na koje tendere, želimo da pokažemo da smo tu i da im olakšamo boravak kod kuće. Mislim da je veoma važno da Skupština Srbije ne izgubi kontrolnu funkciju kada je u pitanju vanredno stanje, koje očigledno vlast koristi zarad apsolutne moći", naglasio je Božović.

Pročitajte OVDE šta je Jovo Bakić poručio građanima Srbije.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA