Najnovije

Bankrot Milonegra

Da to je ono što očekuje provizorijum Montenegro. Bankrot. Mnogi će vas ubjeđivati u suprotno, ali nemojte im vjerovati, jer njihovo ubjeđivanje je sa ciljem, a cilj je da opet glasate DPS. A to ne smijete sebi dozvoliti. Pitate se zašto? Razlozi su vrlo jednostavni!

Velimir Eraković (Foto: Pravda)

Piše: Velimir Eraković

Kao prvo, provizorijum Montenegro nije smio da uvede ovako restriktivne mjere, jer se oslanja na turizam i ugostiteljstvo. A kada se oslanjate na te privredne grane, onda jednostavno primjenjujete švedski model + njemački model. To znači da apelujete na ljude da drže fizičku distancu, i naravno da novac i sve kapacitete koje imate uložite u nabavku testova za koronu. Pošto Crna Gora ima 600000 stanovnika, onda bi svaki građanin mogao da se testira za 15 dana. I šta imamo? Imamo tačan broj zaraženih, njihove kontakte, stavimo ih u karantin, i ekonomski život ostalih može normalno da teče. 

Ali ne, Milonegro, Đukanistan, njegovi prvaci nisu mogli da odole svojoj želji da nam pokažu da se pokažu da su isti kao i njihovi preci i da iz njih nije izašao duh 1948 godine. E sada zbog toga će građani da ispaštaju. Već ispaštaju. Već je 15000 ljudi dobilo otkaze! Sa tendencijom rasta otpuštanja. Jedini sigurni za svoj posao su oni koji rade u državnoj upravi! Birokratija! Mada kako se stvari razvijaju, i tu će biti što kaže Srećko Šojić " povuci a i malo mi ga potegni". 

Javni dug Crne Gore je 79% BDP, pad ekonomije koji je projektovao MMF je 9%, što znači da slijedi novo zaduživanje, a to opet znači da ćemo biti lideri u regionu, jer će BDP biti zadužen 90%. A više nema mogućnosti da se na silu kao što je bio slučaj preko autoputa upumpavaju pare.

Kako je srpska vlast obmanjivala građane o opremi i testovima saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA