Najnovije

BLIŽI SE KONAČNA SLOBODA: Koja su tri uslova za ukidanje policijskog časa?

Pad broja obolelih od koronavirusa, pad broja pacijenata na respiratorima i povećavanje broja pacijenata u privremenim bolnicama su tri uslova za odluku o ukidanju policijskog časa.

Policija (Foto: mup.gov.rs)

To je danas sapštio dr Predrag Kon.

Odgovarajući na pitanje novinara kada se može očekivati ukidanje policijskog časa i od čega to zavisi, Kon je istakao da se popuštanje i ukidanje mera donosi na osnovu statistike, ali i procene i savesti stručnjaka.

– Struka je pre nedelju dana rekla da nam treba najmanje dve nedelje da se jasno vidi pad obolevanja i da se vidi pad učešća na respiratorima, sada ulazimo polako u drugu nedelju takvog trenda. Treća stvar je da se poveća broj onih koji se smeštaju u privremene objekte i da tada počinje jasno da se skidaju drastičnije mere – rekao je Kon.

Kaže da su praznici najveći problem i da je Vaskrs iza nas, ali da nije pametno da se policijski čas ukida sada pred prvomajski praznik.

– To su trenuci dodatnog rizika koje bi trebalo sprečiti da ne bi došlo do pogoršanja situcije zbog grupnog druženja. S obzirom da smo jedan praznik prošli, mnogo će zavisit kakvo ćemo stanje imati pred prvomajske praznike – ukazao je Kon.

Ističe da bi država mogla da ukine policijski čas pred 1. maj, a zabrani okupljanja, međutim, Kon kaže da nije uveren da bi ta zabrana okupljanja kao mera bila apsolutno poštovana, te da je policijski čas još uvek potreban.

– Cilj je samo jedan – zaštita života, i ništa drugo nije cilj – poručio je Kon.

Kako je srpska vlast obmanjivala građane o opremi i testovima saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA