Najnovije

DR KON SE OGLASIO NA FEJSBUKU: Spreman sam da odgovaram za sve što sam činio!

Epidemiolog dr Predrag Kon, šef kriznog štaba našao se na meti optužbi jednog dela javnosti koja je pozvala da doktor bude uhapšen. Povod za tako nešto bila je njegova izjava da očekuje da se ukine vanredno stanje pre završetka epidemije korona virusa.

Predrag Kon (Foto: Vlada Srbije)

Ovim povodom oglasio se i sam Kon na svom Fejsbuk profilu, a doktor je inače veoma aktivan na ovoj društvenoj mreži.

- Nije prvi put da me "hapse" preko medija. U stvarnom životu problemi nastaju kada počne "prozivka"... Savetovano mi je nakon prethodne pandemije 2009/2010 da 1) promenim adresu, 2) ne idem na posao jer "znaju" da će me tamo hapsiti, a bilo je i "savetovanje" u delu porodice da odem privremeno u inostranstvo - napisao je dr na svom Fejsbuk profilu i dodao

- Neprekidno sam u Srbiji, na istoj adresi, na istom poslu...potpuno spreman da odgovaram za sve što sam činio radeći svoj posao. U svojoj Srbiji do kraja svog života. STOP KOVID 19! - 

Podsetimo ovo nije prvi put da stavovi i izjave doktora Kona nailaze na neodobravanje jednog dela javnosti, pa je tako pre nekoliko dana on bio rešen da da ostavku.

Kon je najavio mogućnost da se povuče iz stručnog tima zbog kritika koje je pretrpeo nakon što je objavljena informacija da je korona virus zarazio veliki broj ljudi u Gerontološkom centru u Nišu.

- Koliko vodim po fejsbuku, glavni krivac za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se povučem zbog toga i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne umem i ne znam. Ratove neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu. Vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje. Sve najbolje - napisao je tada Kon na svom Fejsbuk profilu.

Zašto ima novca za gondole, jarbole i novogodišnju rasvetu, a nema za testove, maske i bolnice? Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA