Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) JEDNA OD NAJMOĆNIJIH ŽENA SRBIJE UMEŠANA U PEDOFILIJU: Jurić tvrdi da je razotkrio sve!

Novcem građana smo platili milione ženi koja ugrožava decu i budi svest pedofilima... Šta je važnije, jedno dete ili umetnički performans - pita osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić (Foto: Jutjub)

Novcem građana smo platili milione ženi koja otvoreno podržava i promoviše pedofiliju, napisao je Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" na Tviteru, što je izazvalo lavinu burnih reakcija, kako podrške tako i osude.

Upitan kojim dokazima potkrepljuje tvrdnje da umetnica performansa Marina Abramović podržava pedofiliju, Jurić je odgovorio:

- Hajde da zanemarimo sve ostalo, pa ću se dotaći samo ove fotografije. Da li na ovaj način fotografišete svoje dete? Šta se ovim putem promoviše? Detetov polni organ? Koja je vrsta umetnosti u pitanju?

Jurić je objasnio da za njega svaki čovek, ko god on bio, postavljanjem fotografije nagog deteta direktno podržava pedofiliju.

Ne zanima me koji je viši cilj u pitanju, umetnička sloboda, interes ili šta god drugo, za mene je dete svetinja. Tačnije, bezbednost svakog deteta. Siguran sam, a verujem i oni koji su me napali, da je samo ta fotografija koju sam postavio probudila neke bolesne umove. Pa makar i jedan. Da li je potrebno više od toga?! Koliko jedan bolestan um može dece da ugrozi? Šta je važnije, jedno dete ili umetnički performans? Žao mi je što sam svojim stavom razočarao deo javnosti koji podržava rad Marine Abramović. Evo, razočaraću ih još jednom. Da, Marina Abramović promoviše pedofiliju, budi svest pedofilima, indirektno ugrožava decu. Možda baš vašu. Mislite o tome - ističe Jurić, za koga su nedvosmisleno za osudu i sve one mame i tate koje svoja čeda slikaju naga na plaži i te fotografije potom objavljuju na Fejsbuku.

Fotografija koja je pokrenula lavinu komentara rad je Marine Abramović iz 2007. godine "Vladkka". Umetnica u ovom radu ponovo "diskutuje" sa religioznom ikonografijom i prikazana je poput mnogih renesansnih slika Madone sa Isusom, samo što ona kažiprstom pokazuje na bebine ženske genitalije.

"Vladkka" za istoričare umetnosti deluje i veoma je bliska radovima koje je Abramovićeva radila baš u to vreme sa decom u Laosu, a koji su imali za temu odrastanje u sredinama i okolnostima u kojima su nasilje i ratovi deo svakodnevice. Istoričari umetnosti su jednoglasni i u stavu da svako od nas jedno umetničko delo doživljava na sopstveni način, kroz lična iskustva, sa onoliko znanja i informisanosti o samom delu koliko imamo u tom trenutku.

Marinina velika lična tema su upravo detinjstvo i odnos s roditeljima i umetnica je do sada više svojih radova napravila na temu dece i detinjstva, uglavnom predstavljajući decu kroz paradigmu nevinosti i iskrenosti.

Jurićev spisak

Igor Jurić je ranije izneo u javnost da poseduje spisak moćnika koji su uznemiravali i seksualno zlostavljali decu, međutim kako je rekao, ne želi da iznosi imena dok ne bude imao dokaze.

Kako je rekao u januaru, u pitanju je "javna tajna koju do sada niko nije imao smelosti da objavi".

- Dokaze i fotografije koje posedujemo, a tiču se ljudi poznatih javnosti koji zlostavljaju decu, nisu samo kod mene. Imaju ih i moja dva prijatelja, i ukoliko mi se nešto desi, oni će ih pustiti u javnost - rekao je tada Igor Jurić.

Pogledajte OVDE dokaze policijske torture za koje su mislisli da su uništeni!

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA