Najnovije

NADMUDRILI AMERIKANCE! Sirijci zaustavili okupacioni vojni konvoj, a onda su ovom taktikom neprijatelja primorali da se vrati nazad (VIDEO)

Lokalni meštani iz sela Farfarahu presreli su američki vojni konvoj, koji je bio primoran da se vrati odakle je došao.

Američki vojni konvoj u Siriji (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji su objavili video snimak incidenta, koji je imao da ima katastrofalne posledice. 

Američki vojni vojni konvoj je pokušao da uđe u selo Farfarahu, koje se nalazi nedaleko od Kamišlija u sirijskoj provinciji Al-Hasaka.

Međutim, meštani su Amerikanci zasuli kamenjem na ulazu u selo. Amerikanci su potom hteli da naprave desant i da preko njiva uđu u selo, ali su odustali od te namere i vratili se odakle su došli.

Meštani Kamišlija su i prošle nedelje blokirali jedan američki vojni konvoj. Međutim, tada su američki ratni avioni nadletali nad ovim područjem da bi demonstrirali silu.

Lokalni mediji navode da se u blizini sela Farfarahu nalazila i Sirijska arapska vojska (SAA), koja je bila sprema da interveniše u slučaju potrebe.

Jedan vojni izvor je preneo da SAA ima odličnu saradnju sa lokalnim stanovništvom, koje je frustrirano zbog prisustva američkih okupacionih snaga.

Prema poslednjim informacijama oko 500 američkih vojnika je raspoređeno u Siriji, a glavni zadatak im je da čuvaju naftna polja od pripadnika Islamske države.

Pročitajte OVDE šta su Iran, Turska i Rusija dogovorili o Idlibu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA