Najnovije

U SEVERNOJ KOREJI IPAK IMA KORONA VIRUSA? Zaražen čovek pokušao da pobegne, pa ga upucali na granici!

Severnokorejski dezerter koji je upucan i ranjen nakon što je pokušao da pređe granicu sa Kinom testiran je pozitivan na korona virus, preneo je Dejli mejl.

Severna Koreja (Foto: Jutjub)

Dezerter je 20. aprila pokušao da pređe reku Tumen koja razdvaja Severnu Koreju i Kinu kada su ga upucali stražari sa kineske strane. Nakon toga on je prebačen u bolnicu u kojoj je testiran na korona virus. Rezultati su pokazali da je pozitivan, iako zvaničnici u Severnoj Koreji tvrde da u zemlji nije zabeležen nijedan slučaj zaraze. Dezerter se sada nalazi u karantinu.

Dejli NK, nevladina organizacija koja pruža vesti o Severnoj Koreji na osnovu mreže saradnika u zemlji, već je ranije prijavila nekoliko mogućih žarišta zaraze u zemlji. Organizacija navodi da je tokom januara i februara ove godine 180 vojnika umrlo od posledica infekcije nalik korona virusu, kao i da je moguće da su još 23 osobe umrle od COVID-19 u ovoj zemlji.

Prošle nedelje radio Slobodna Azija je preneo da se širom Severne Koreje građani privatno obaveštavaju o mestima na kojima su zabeleženi slučajevi zaraze, kao i da se tom prilikom insistira na tome da u zemlji ima najmanje obolelih na svetu zbog "superiornog socijalističkog zdravstvenog sistema".

Severna Koreja zvanično insistira na tome da u zemlji nema zaraženih i umrlih od korona virusa, a poslednja takva izjava je od 1. aprila.

Ovaj pakao čeka planetu ako se ne promeni ključna stvar! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA