Najnovije

ANDRIJA MANDIĆ UPOZORAVA: Bio sam svedok brutalnog ponašanja crnogorske vlasti, uspostavlja se represivni režim!

Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije i poslanik Demokratskog fronta ponašanje crnogorske policije na sahrani istaknutog istoričara Vladimira Jovićevića na groblju u Obodu Crnojevića kao "neviđen skandal i sramotu". Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju i Andriji Mandiću policija je uručila poziv da se jave Tužilaštvu, pod pretnjom hapšenja, zbog prisustva sahrani.

Andrija Mandić (Foto: Jutjub)

- Iskorištena je ova pandemija da se uspostavi jedan represivni sistem sličan onom iz 1948. godine. Ja sam bio svedok jednog brutalnog ponašanja crnogorske vlasti kao što su se mnogi ljudi u ovom vremenu suočili sa odmazdama. Gledao sam svojim očima kako je policajac mitropolitu Amfilohiju uručuje poziv zato što je uradio ono što je njegov osnovni posao – sahranio čoveka koji je u vremenu kada je on postojao mitropolit bio zamenik predsednika Eparhijskog saveta. Šta je prirodnije nego da sahranu obavi naš mitropolit, sveštenstvo naše crkve.

Gledao sam to bahato ponašanje i sramotu gde policija trojici sinova Vladimira Jovićevića uručuje poziv, pola sata nakon što su sahranili svoga oca, da se hitno jave u stancu milicije, kazao je u Mandić u Skupštini Crne Gore.

Počela sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji na KiM! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA